Title of a News Article

İşte Türkiye'nin korona virüs haritası...

İşte Türkiye'nin korona virüs haritası...
banner206

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 tanısıyla takip edilen hastaların Türkiye genelindeki dağılımını gösteren harita paylaştı. Haritaya göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez Kocaeli, Sakarya, Zonguldak'ta yoğunluk daha fazla.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilkent Yerleşkesi'nde Bilim Kurulu üyelerinin telekonferansla katıldığı Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı.

Türkiye'deki koronavirüs salgınıyla ilgili son durumu açıklayan Bakan Koca, korona hastalığının Türkiye genelindeki dağılımını gösteren haritayı da paylaştı. Paylaşılan haritaya göre; İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez Kocaeli, Sakarya, Zonguldak'ta yoğunluk daha fazla.

6 İLDE DAĞILIM FAZLA

Bakan Koca, haritayla ilgili şunları söyledi: "Burada kırmızıyla işaretlenen bölgeler, yoğunluğun daha fazla olduğu bölgeler olarak yansımakta. Özellikle Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez Kocaeli, Sakarya, Zonguldak. Özellikle bu noktada yoğunluğun daha fazla olduğunu bu haritadan görmek mümkün. Ankara'dan mahalle mahalle sokak caddesine kadar yoğunluğun nerede olduğunu gösteren ve nasıl takip ettiğimize örnek olsun diye gördüğünüz bir tablo."

TÜRKİYE'DEKİ SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü salgınına ilişkin son verileri açıkladı. Koca, "Bugün 76 vatandaşımızı daha kaybettik. 256 vatandaşımız ise şifa buldu" dedi. Koca paylaşımında, "Şifa bulan hastalarımızın sayısı artıyor. Test sayısı ve pozitif vakalara bağlı taramalar arttıkça tanı sayısında da artış oluyor. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım" diye konuştu. Sağlık Bakanı'nın açıkladığı son 24 saatteki vefat sayısının ardından salgın nedeniyle ülke çapında ölenlerin sayısı 725'e yükseldi. Vaka sayısı ise 34.109 oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142