Title of a News Article

İstihbarattan şok tespit!

İstihbarattan şok tespit!
banner206
 Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na baskın yaparak tüm personeli rehin alan terör örgütü IŞİD'in içinde üç bine yakın Türk bulunduğu tespit edildi.
Yurtdışından ve Türkiye'nin çeşitli illerinden örgüte katılan Türklere 'emirlik' adıyla makam veriliyor. Hatay'daki kaçak mazotu IŞİD pazarlıyor Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na baskın yaparak tüm personeli rehin alan Radikal dinci terör örgütü IŞİD'in içinde üç bine yakın Türk bulunduğu belirlendi.

HATAY'DAKİ KAÇAK MAZOT GELİRLERİ IŞİD'E

IŞİD için Finlandiya, Fransa, Cezayir, Almanya ve Balkanlardan "savaşçıların" Suriye'ye geçiş yaptığı kaydediliyor. Suriye'de iç savaşla birlikte etki alanını genişleten IŞİD'in ekonomik kaynaklara el koyarak finans olanaklarını artırması da dikkati çekiyor. Halen Hatay bölgesinden Türkiye'ye Kaçak olarak sokulan mazotun gelirinin de doğrudan IŞİD'e gittiği ve örgüt tarafından kaçak mazot ticaretinin yönlendirildiği belirtiliyor.

ÖRGÜTE KATILAN TÜRKLERE "EMİRLİK"

Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, IŞİD'le ilgili güvenlik birimlerinin hazırladıkları değerlendirme raporlarında, örgüte katılmak amacıyla Türklerin yasal yolların dışında yasadışı yollarla da Suriye'ye geçtiği belirtilirken, örgüt yönetiminin Türk vatandaşlarına "emirlik" adıyla makam verip sorumlu konumuna getirdiği kaydediliyor. Suriye'ye geçen Türklerin bir bölümünün daha önce Afganistan ve Pakistan'da El Kaide kamplarında eğitim gördüğünün anlatıldığı raporlarda, örgüte katılımların genellikle İstanbul, Bursa, Eskişehir, Bingöl, Adana, Gaziantep ve Bitlis'ten olduğu kaydediliyor.

TÜRKLER KAMPLARDA EĞİTİLİYOR

Suriye'ye geçen Türklerin IŞİD'e ait kamplarda silahlı eğitim gördüğü belirtilen raporlarda, yurtdışından da birçok ülkenin vatandaşının da silahlı mücadelede yer aldığı kaydediliyor. Son bir yıl içinde sayıları üç bine yaklaşan yabancı uyruklu IŞİD üyesinin yakalanması için Interpol devreye girdi.

ÖRGÜTE AVRUPADAN KATILIM BÜYÜK

Özellikle Kuzey Avrupa ülkeleri, hem Türkiye'den hem de Interpol'den, Suriye'deki çatışma bölgelerine giden vatandaşları konusunda bilgi talebinde bulunuyor. Bazı ülkelerin ise bu amaçla doğrudan Milli İstihbarat Teşkilatı ve Adalet Bakanlığı'nı devreye soktukları ifade edilirken, bugüne kadar 300'e yakın yabancı uyruklunun ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

PETROLDEN KAZANIYOR

IŞİD'in kontrol ettiği bölgelerdeki ekonomik kaynakları kullanarak finans sorununu çözmesi dikkati çekiyor. IŞİD'in, Suriye'nin Rakka bölgesindeki petrol ticaretini yöneterek gelir elde ettiği raporlara yansıdı. Bu çerçevede, halen Hatay'dan Türkiye'ye kaçak sokulan mazotun gelirinin doğrudan IŞİD'e gittiği ve örgüt tarafından bölgedeki kaçak mazot ticaretinin yönlendirildiği kaynaklarca belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2014, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195