Title of a News Article

İyilik Ödülleri sahiplerini buldu

 8. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında 7 kategoride ‘iyilik ödülleri’ verildi.

UĞUR BUDAK
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen 8. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları etkinlikleri çerçevesinde Nevali Oteli’nde iyilik ödülleri verildi. Törene Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Yahya Akman, Zeynep Karahan Uslu, Emin Önen, Abdulkerim Gök, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin güvenç, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda yurtiçi ve yurtdışından davetli katıldı.

Şanlıurfa’nın tanıtım filmiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Doğu’da, Asya’da dini, dili ne olursa olsun garibe, mazluma yardım eden, yardım için uğraşan insanlara kuruluşlara ödüller verdiklerini belirterek, “Geçen yıl Afrika’dan Avrupa’da çok önemli kuruluşlara ödüller vermiştik. Bu yılda 7 ayrı ödülü ilgililere takdim ediyoruz. Umarım bu güzel müessese ebediyen yaşar ve gelişir. Dünyanın ve insanlığın iyiliğe ve iyilik hareketlerine çok ihtiyacı var” dedi.  

Sabır ödülleri için Dünyanın önemli yardım kuruluşlarını Urfa’da ağırladıklarını dile getiren Vali İzzettin Küçük de, bugünlerde Suriye’den gelen 160 Bin din kardeşimizi ülkeye aldıklarını vurgulayarak, “Onların sıcak bir yuva yemek ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için başta devletimiz ve hükümetimiz olmak üzere belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız Suruç ve Şanlıurfa halkı bütün imkanlarını seferber etmiştir” diye ifade etti.

  

Bakan Çelik, İyilik Bir Meziyet Değil; Olması Gereken Bir şey

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, ödül töreninde Değerlerin değil, çıkarların ön planda olduğu bir dünyada iyilik ödüllerinin çok anlamlı olduğunu belirterek, " İyiler acaba görselerdi; iyilik bir gün ödül alacak. İyilik yapmak bir meziyet olacak diye deseydiler, inanırlar mıydı diye kendime soruyorum. İnanmayacakları inancı içerisindeyim. Çünkü iyilik bir meziyet değil, iyilik olması gereken bir şey. İyilik mutluluğun kaynağıdır. Eğer mutlu olmak istiyorsanız, iyi olmak durumundasınız. Bizim medeniyetimiz, incinsen de incitme medeniyetidir. Bundan dolayı bize iyilikler yakışır” Dedi.

Konuşmaların ardından "Uluslararası Hayırsever İyilik Ödülü Gazze Şehir Hastanesine, Yılın Vakfı İyilik Ödülü Endonezya Yardım Kuruluşuna, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü Lc Waikiki firmasına, Yılın Hayırsever İşadamı İyilik Ödülü iş adamı Ethem Sancak'a, Yılın Kamu Kurumu Sosyal Sorumluluk İyilik Ödülü İstanbul Büyükşehir Belediyesine, Yılın Derneği Ödülü İnfak Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, Juri Özel Ödülü ise Gemze Kaymakamlığına verildi."

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195