Title of a News Article

İzol'lar suçlamaları reddetti!

İzol'lar suçlamaları reddetti!
banner206

Siverek ilçesine bağlı Çeltik köyünde iki aile arasında çıkan Silahlı kavgada 6 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan olayla ilgili adı geçen Şanlıurfa eski milletvekili Zülfikar İzol 'un avukatı Murat Kurnaz basın açıklaması yaptı.

Olay, 15 Haziran günü Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik Köyü'nde meydana gelmişti. Yaşanan silahlı çatışma da 6 kişi hayatını kaybetmişti. Sosyal medyada büyük tepki tepki toplayan silahlı kavganın ardından adı geçen Şanlıurfa eski Milletvekili Zülfikar İzol adına avukatı Murat Kurnaz bugün özel bir otelde basın toplantı düzenledi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Avukat Kurnaz; 

''İzol ailesinin sadık Milletvekilimiz Zülfikar İzol'u temsilen avukatları olarak basına bir bilgilendirme, bilgi önermeyi doğru bulduk. Söz konusu olay arazi anlaşmazlığında kaynaklandığını söyleniyor ve aynı aşirete mensup iki ailenin çatışması olarak yansımıştır. olayı tahrik edildiği yargıya yansıttığı süreç içerisinde eski Refah Partisi, Fazilet Partisi ve yine AK parti iki dönem Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol ve kardeşleri ile alakalı maddi gerçekle akılla, izamla  izah edilemeyecek korkunç spekülatif bilgiler, korkunç yalanlar sosyal medyada ve basına yapılan röportajlarda ileri sürünmeye başlandı. Bununla da yetinmedi konuya siyasi bir kılıf giydirmekle suretiyle mesele ile uzaktan yakından alakası olmayan ve olay tarihinde İstanbul'da seçim çalışmalarında olan Zülfikar İzol'un tartışmalarına dair edilmiştir. Ceza yasa dışı örgüte müşavir çevrelerinde anlaşılmaz bir şekilde iftira kampanyalarına dahil olduklarını şahsen ben şaşkınlıkla izledim. kamuoyunda yanlış algıyı bitirmek için bir kaç konuda anlatmak zaruri olmuştur. 

Hakkı İzol ve kardeşleri müvekilimin akrabaları aynı aşireteler bu kişiler 2003 yılında babalarının 2. eşinden olma babaları dul ve 2. evlilikten olma öz kardeşleri eczacı Mehmet Ali İzol babaları henüz yaşarken mirasa ortak olur düşüncesi ile öldürüyorlar. Burada küçük bir not düşüyorum burada öldürme hatisesi üstü kapalı yada gizemli. 

Bu sabah görgü tanığı ile görüştüm 2003 yılında bizzat yaşayan adamla görüştüm net olarak Hakkı İzol ve kardeşleri kendi üvey kardeşlerini yani dul kadının önceki kocasından olan kişi ile görüştüm, gözlerimin önünde öldürdüğünü söylediler net gizemli birşey yok net. Böyle bir suçun korkunç bir cezası var müebbet hapis. Bu kişiler kanun kaçağı olarak yaşıyorlar ve bu kanun kaçağı olduğu denilen 2013 ve 2019 haziran tarihleri arasında 16 yıl kaçak yaşıyorlar, Bu 16 yılda birçok çocuk yapıyorlar, çocukları var. Cihan izol, Cemal İzol, Zülfikar İzol onlarla yargıya yansımış hiçbir arazi ihtilafı da yok. Olayı arazi itilafindan, güçlünün zayıfin, zayıfin guclunun eztigi ihtilafi meselesi değil. Vefat eden aile her yıl bin iki bin dönüm ekin bicmekte öyle sorunda yok. 

Buna mukabil yıllar önce müvekilim Cihan İzol'a evlat acısı ceken Mehmet Ali izol'a bir kısım tarlalarını satmalarini istediler ve  Cihan İzol almasa düşmanına satarım demişler Cihan İzol'a. Cihan İzol'da mecburen aldı.

''DURUM TAMAMEN BİR KUMPASTAN İBARET''

Görüntü karesinde bizzart ben yakaladım katilama gelen adamlar var, karşısında kocaları bile olmayan zavali dul hanımlar var böyle korkunç iğrenç bir senaryoyu esefle kınıyorum. bu eşref bir senaryo işe yariyacaksa bir reklam aracı olarak kullanacaksa bunların vicdanınlarini Allah'a havale ederim. durum tamamen bir kumpastan ibaret. Çatışma başlıyor müvekilim arabadan inen özelikle benim Doktor Bülent ve Ferman İzol olarak gördüğüm iki tane şahıs koşuyorlar elleri boş. İnsanlar suç işlemek istedikleri zaman elleri dolu gelirler.

Sosyal medya üzerinde korkunç iftiralar atılıyor. İş o kadar çığrından çıktı ki Serkan olduğunu sonradan öğrendiğimiz ve kendisini Serdar İzol olarak tanıtan televizyon kanallarına çıkıp ben Serdar izol olayı gördüm diye demeç veriyorlar. 

Olay yerinde dahi olmayan konuda hiç haberi olmayan ve sonradan Spontane olarak gelişmiş olan bir kumpastan haberi olmayan aile bireylerin olayın içine çekilmesi korkunç bir ahlak yoksunluğudur. Müvekkil aile bireylerin bir mesajı; ellerinde kaleşnikof ve bombalı tüfeklerle pusu kuran kardeş katili ve mal mülk için cana kiyacak gözü dönmüş kişilerin saldırıya uğramış ve masum olarak göstermek çabasını üzüntü ve esefle kınıyoruz mesajlarını iletiller. Urfanatik

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2019, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195