Title of a News Article

Japonların desteği ile açıldı...

.

Japonların desteği ile açıldı...
banner206

Hayata Destek Derneği’nin AAR Japan ve Açık Toplum Vakfı işbirliğiyle, 1 Mayıs 2014 itibariyle yürüttüğü ve kamp dışında yaşayan Suriyeli mülteciler ile Şanlıurfa halkının faydalanacağı toplum merkezi, Hayata Destek Evi açıldı.

 

Süleymaniye mahallesinde açılan “Hayata Destek Evi’nin ” açılışına Japonya Büyükelçisi H.E.Mr. Yutaka Yokoi, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AAR Genel Sekreteri Yoshiteru Horie ve Hayata Destek Derneği Genel Direktörü Sema Genel katıldı.

 

Başlıca hedefi, Şanlıurfa’da kamp dışında yaşayan Suriyeli mülteciler için sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlere yönlendirici bir kurum olmak olan Hayata Destek Evi projesi, aynı zamanda psiko-sosyal ve eğitsel aktivitelerle krizden etkilenmiş çocuk ve yetişkinlere kendilerini güvende hissedebilecekleri bir ortam sağlayarak Şanlıurfa halkı ile Suriyeli mültecilerin bir araya geldiği, birbirlerini tanıyarak ortak paylaşımlarda bulunabildikleri faaliyetler gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

 

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük “Bizler Şanlıurfa’da Suriyeli kardeşlerimizin şehrimizde hiçbir tereddüt yaşamadan hayatlarını idame ettirmeleri konusunda gerekli tedbirleri aldık. Şanlıurfa Suriyeli kardeşlerimizi bağrına basmıştır. Savaş son bulana kadar biz kardeşlerime sahip olmaya, destek olmaya, kucak açmaya devam edeceğiz. Bugün burada hizmete giren Hayata Destek Evi dışarıdan gelen desteklerden yapılmış bir sosyal merkezdir. Bu Hayata Destek Evinin açılışına katkı sunan siz değerli STK Temsilcilerine, misafirlerimiz ve konuklarımıza, destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederken ayrıca Japonya Büyükelçimizin şahsına ve Japon halkına teşekkür ediyorum. Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk yüzyılları aşan bir dostluktur. Bu bağ; her iki Ülkenin her döneminde kendini göstermiştir. Gölcük depreminde ben Japonyayı gördüm. Van depreminde yine orada Japonya’yı gördük. Bu vesile ile en derin saygılarımı Japon halkına Sayın Büyükelçimiz kanalıyla iletmek istiyorum. Burada bu kuruluşa Valilik olarak Devlet olarak desteğimiz devam edecektir bunun bilinmesini istiyorum dedi.

 

Japonya Büyükelçisi Yutaka Yokoi ise konuşmasında şunları söyledi “Suriye krizinin başladığı Mart 2011’den bu yana çok fazla sayıda Suriyeli ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Bugün itibariyle 1.300.000’i aşkın Suriyeli mültecinin Türkiye’de bulunduğunu biliyoruz. Türkiye Hükümeti bu zor durumu en iyi şekilde ele almakta ve elinden gelenin en iyisini yapmaktadır. Japonya hükümeti, Suriyelilerin içinde bulunduğu kritik insani koşulları göz önüne alarak bu AAR projesine finansman desteği sunmuştur. Türk yetkililere Suriyeli mültecilerin korunması ve desteklenmesi adına ortaya koydukları büyük gayret için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

Hayata Destek Evi, her hafta Salı’dan Perşembe’ye dil sınıfları, bilgisayar, müzik, el sanatları, kuaförlük dersleri ile erkek, kadın ve gençlerin katılımına açık çeşitli kulüpler ile faaliyetlerini yıl boyu sürdürecek. Açılış yerli yabancı konuk bulunması dolayısıyla dört dilde tercümanlık yapıldı.

 

Programın sonunda Vali Küçük Japonya Büyükelçisi Yutaka Yokoi’ye ziyaret anısına gümüş işlemeli fincan takımı hediye etti.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195