Title of a News Article

Kaç bin kişi Oy kullanacak...

Kaç bin kişi Oy kullanacak...
banner206
 KUZEY Irak’ta, bugün yaklaşık 5 milyon 200 bin seçmen ‘bağımsız Kürdistan referandumu’ için sandık başına gidiyor. Başta Türkiye, İran ve ABD olmak üzere uluslararası toplumun büyük bölümünün itirazına rağmen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) dün nihai olarak son kararını verdi. Haftalardır referandumun iptali ve ertelenmesi için öneriler getiren heyetlere olumsuz yanıt veren IKBY Başkanı Mesud Barzani, dün son olarak BM’nin Irak Temsilcisi Jan Kubis ile görüştükten sonra, “referandumdan geriş dönüş olmayacağını” açıkladı.

Kürdistan Bölgesi ve idaresi dışındaki Kürdistani bölgelerde halk, bugün bağımsızlık referandumu için sandık başına gidiyor. Türkiye başta olmak üzere Irak ve Iran referandumu tanımayacak.
Seçmenler, Erbil saatiyle 08.00 - 18.00 saatleri arasında oy kullanabilecek.

Bağımsızlık referandumu, Erbil, Süleymaniye, Duhok, Kerkük, Halepçe, Selahaddin'in Tuzhurmatu ilçesi, Diyala'nın Hanekin ilçesi, Mendeli, Celevla ve Karatepe kasabaları ile Musul’un Şengal, Mahmur, Tılkeyf, Hemdaniye, Şeyhan ilçeleri ve  Zummar, Rabia, Nemrud ve Bertille kasabalarında gerçekleşecek.

Kürdistan Bölgesi dışında yaşayan seçmenler ise, elektronik sistem üzerinden oylamaya katılabilecek.12 bin noktada oy kullanılacak

Kürdistan Bölgesi’nde 7 bin, tartışmalı bölgelerde ise 5 bin olmak üzere toplam 12 bin noktada oylama kullanılacak.

Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu, tartışmalı bölgeler dahil olmak üzere referanduma katılması beklenen seçmen sayısını 5 milyon 200 bin olarak açıkladı.

 

Seçmenlerin illere göre dağılımı ise şu şekilde;

 

Erbil'de 1 milyon 200 bin,

 

Süleymaniye'de 1 milyon 280 bin,

 

Kerkük'te 750 bin,

 

Duhok'ta 800 bin,

 

Musul’da 750 bin

 

Diğer yerlerde ise yaklaşık 420 bin civarında.


Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2017, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142