Title of a News Article

Kaçar,Sağlık'ta yeni yatırım müjdesi verdi.

Kaçar,Sağlık'ta yeni yatırım müjdesi verdi.
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, hasta yatağında Şanlıurfa'daki sağlık yatırımları takip ediyor. Kaçar, İnşaat çalışmaları devam eden Harran Üniversitesi TıP fakültesi hastanesinin en geç iki ay içerisinde tamamlanacağını ve Eyyübiye ilçesinde devam eden 500 yataklı devlet Hastanesine ek olarak 250 yataklı yoğun bakım ünitesinin kurulacağını müjdeledi.

Bir süre önce geçirdiği trafik kazası sonrası evde istirahat eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, hasta yatağında bile Şanlıurfa'nın sorunları ile yakından ilgileniyor. Urfastar Gazetesi Yazarı Reşat Uzun ile telefonla görüşen Kaçar, kamuoyunun yakından takip ettiği Harran Üniversitesi TIP Fakültesi ve diğer yatırımlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TIP Fakültesinin tamamlanacağını ve Sağlık bakanlığına devir edileceğini ifade eden Kaçar,' 18  yıl önce temeli atılan Harran Üniversitesi TIP Fakültesinin tamamlanacağını vaad etmiştik. 2013 yılında yeninden ihaleye çıkartılan TIP Fakültesi için 72 Milyon tl bir yıl içerisinde ödenek gönderildi, geçtiğimiz hafta içerisinde Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanımız Mehmet  Şimşek ile yaptığımız görüşmelerin ardınan 20 milyon tl daha ödenek aktarımı yapıldı. 2015 yılı bütçesi içinde 17 Milyon tl daha göndererek bu hastanenin tamamlanmasını sağlayacağız. TIp Fakültesi hastanenin inşaatının tamamlanması ile her şey bitmiyor. 'dedi.

TIP Fakültesi hastanesinin  tam kapasite ile halkın hizmetine girmesi için Harran Üniversitesi  ile  Sağlık Bakanlığı arasında bir devir protokolün yapılacağını vurgulayan Kaçar' TIP Fakültesinin inşaatı 2015 yılının en geç Şubat ayında tamamlanması ön görülüyor, ancak en önemli kısım ise bu hastanenin işlev hale getirilmesidir. hastanenin tıbbi tecizat,donanımı  daha önemli, bu konuda yetki devirinin Sağlık bakanlığına verilmes ile Bakanlık yaklaşık 50 milyon harcayarak hastaneyi faaliyete geçirecek. Kısa bir süre içerisinde sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr Eyüp Gümüş Şanlıurfaya gelecek , TIP Fakültesi ile M.Akif İnan Hastanesi ile işletme devirin protokolünü imzalayacaklar.'dedi.

 

BÖLGE YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ KURULACAK

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Güneydoğu illerine hitap edebilecek bir yoğun Bakım ünitesinin Eyübiye Devlet hastanesi bünyesinde kurulacağını söyledi. Kaçar' şuan inşaatı devam eden Eyyübiye 500 yataklı devlet hastanesinde revize yapılmasına karar verildi. mevcut hastaneye ek olarak 250 yatak kapasitesi yoğun bakım ünitesi kurulacak, böylelikle bu yoğun bakım ünitesi ile Urfanın bir sorunu daha giderilmiş olacak'dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195