Title of a News Article

Kaçırılan askerler için HDP devreye girdi

 Kaçırılan askerler için HDP devreye girdi
banner206

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Abalı Jandarma Karakol inşaatını protesto eylemleri sırasında yol kesilerek PKK'lılar tarafından kaçılan 2'si asker 5 kişinin serbest bırakılması için Halkların Demokratik Partisi (HDP) devreye girdi.

Bu kapsamda HDP'nin Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreya Önder, bugün Lice ilçesinde gerginliğin bitirilmesi ve askerlerin serbest bırakılması için görüşmeler gerçekleştirecek.

Lice ilçesinde karakol yapımları nedeniyle yaklaşık 1 haftadır süren gerginlik ve PKK'lılar tarafından Cumartesi akşamı yol keserek kaçırdıkları 2'si uzman çavuş 5 kişinin serbest bırakılması için HDP heyeti devreye girdi. HDP'nin Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Buluken ile HDP'nin Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreya Önder, bugün Lice ilçesinde görüşmelerde bulunacak. Uçak ile Batman'a gelen ve buradan Lice ilçesine geçen HDP heyetinin, Ankara'da İçişleri Bakanı ve diğer yetkililer ile karakol yapımları ile ilgili yaptıkları görüşmeleri prostocu gruba aktaracakları öğrenildi. Heyetin PKK'nın kaçırdığı 2'si uzman çavuş 5 kişinin serbest bırakılması için de görüşmeler gerçekleştirileceği öğrenildi.

 

Heyet Lice'de protestocularla görüştü

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Abalı Jandarma Karakol inşaatını protesto eylemleri sırasında yol kesilerek PKK'lılar tarafından kaçılan 2'si asker 5 kişinin serbest bırakılması için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ile HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, bugün Lice'ye geldi. Heyet üyeleri protestocularla görüştükten sonra bölgede beklemeye başladı.

Lice'de karakol yapımları nedeniyle yaklaşık 1 haftadır süren gerginlik ve PKK'lılar tarafından Cumartesi akşamı yol keserek kaçırdıkları 2'si uzman çavuş 5 kişinin serbest bırakılması için HDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan, İdris Buluken ile HDP'nin Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, protestocularla görüşüp taleplerini dinledi.

Protesto çadırlarının kurulduğu Abalı Jandarma Karakolu yakınlarındaki tepede, askerlerin de güvenlik önlemi aldığı ve karayolunun kesilmemesi için araçları konvoy halinde ve askeri araç eşliğinde götürdükleri görüldü. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, amaçlarının bir haftadır süren bu krizi sonlandırmak ve karakol yapımını protesto için halkın alıkoyduğu 2'si asker 5 kişinin serbest bırakılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Buldan, görüşmelerinin sürdüğünü ve kaçırılan kişilerin serbest bırakılmasını umut ettiklerini ifade etti.

Bölgede bekleyişini sürdüren HDP heyetinin, gün içinde gelişmelere göre bir basın açıklaması yapması bekleniyor.

 

Zümrüt: talepler olumlu karşılanırsa, alıkonulanlar serbest kalır

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Lice'de karakollara karşı yapılan eylemin devam ettiğini belirterek, bu çadır eyleminin bitirilmesi ve askerlerin serbest bırakılması için görüşmelerin olumlu yönde seyrettiğini söyledi. Zümrüt, bakanlık, Diyarbakır Valiliği ve Jandarma Bölge Komutanlığı nezdinde görüşmelerin devam ettiğini, halkın talepleri karşılanana kadar çadır eylemlerinin devam edeceğine dikkat çekerek, "Eğer talepler olumlu karşılanırsa, alıkonulanlar da serbest bırakılacak. Geçmişte de buna benzer olaylar yaşandı. Görüşmelerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195