Title of a News Article

"Kadimden geleceğe Urfa"

banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Belediyesi ile birlikte "Kadimden Geleceğe Urfa" konulu programa düzenledi.

GAP TEM Konferans Salonu'nda düzenlenen programda açılış konuşması yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, tüm yoğunluğun arasında insan ve şehri unutmadıklarını belirtti.

Şanlıurfa'nın gerek tarihi gerekse kültürü olarak Ortadoğu'nun en öneli kentlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Güvenç, yapancıların kente hayranlıkla baktığını ifade etti.

Son olarak Göbeklitepe'nin ortaya çıkarılmasının ardından kadim kent Şanlıurfa'nın öneminin dahada arttığına dikkat çeken Başkan Güvenç, şunları kaydetti:

"Bu şehir dünyada en çok üzerinde çalışılması gereken şehirdir.Sahip olduğu zengin kültür, kadim gelenek taşıdığı yüksek potansiyel ve daha bir çok alanda bunu hak eden bir şehir. Bir hazinenin içindeyiz. Biz şehir yöneticileri olarak bu hazinen sorumluluğunu taşıyan insanlarız.  O yüzden sürekli arayış içindeyiz.  İnsanlık mirası olan bu kadim kenti daha ileriye götürelim diye çalışıyoruz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati ise, Şanlıurfa'nın taşıdığı bütün varlıkları ile buram buram tarih ve medeniyet koktuğunu söyledi.

Şanlıurfa'nın her alanda üzerinde çalışılması gerektiğine değinen Nabati,"Bu aziz ve kutsal şehirde ne ararsanız var. İlk başta Peygamberlerin atası Hazreti İbrahim'in doğduğu yer ayak bastığı yer. Burası nasıl tarih kokmasın nasıl medeniyetin beşiği olmasın. Bu toprakların karış karış incelenmesi gerekir" dedi.

Konuşmanın ardından AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı  Prof. Dr. Mazhar Bağlı'nın Moderatörlüğünde  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Aynur Can, Hasan Taşçı ve Murat Şentürk, konuları ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195