Title of a News Article

Kadın cinayetlerinde dikkat çeken Urfa ayrıntısı

Türkiye’nin kanayan yaralarından biri olan kadın cinayetlerinde Şanlıurfa pilot il oldu.

Kadın ölümleri ve kadına yönelik şiddetle ön plana çıkmayı sürdüren kentte töre, namus ve diğer bahanelerle zaman zaman kadın cinayetleri yaşanmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Hilal Er, “Şanlıurfa Barosu Kadın hakları komisyonu olarak kadın mağdurlarımızın yanındayız. Kadın mağduriyetlerine ilişkin davalarda aktif şekilde yer almaktayız, katılmaktayız davalara geçenlerde karşılaşılan bir olay neticesinde üzerine kuma gelen kadının öldürülmüş olması daha sonra eşi tarafından cinayet olduğu kabul edilmiş durumda. Bununla ilgili soruşturma devam etmekte, bunun da Şanlıurfa Barosu Kadın hakları komisyonu olarak takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.” Dedi.

Av. Er, “Urfa maalesef bu konuyla ilgili pilot illerden birisi çok sayıda kadın cinayetleri yer almakta, bununla ilgili istatistik bilgilere baktığımızda arttığı görülmekte ancak bu durum sadece istatistik bilgiler çerçevesinde değerlendirilse yanlış bir sonuca varılabilir. Çünkü artık daha fazla dikkatler çekilmiş kadınların üzerine, eskiden de traktörlerin önüne atılıp kadınlarımız öldürülüyordu. Kuyulara atılıyordu, bunlar artık daha fazla gün yüzüne çıkmaktadır, o yüzden istatistik sayılar bir nebze olsun artmaktadır. Ancak bunlar henüz önlemedi, çünkü ne kadar muhteşem yasalar çıkartılsa dahi, yasalarımızın muhteşem olduğundan bahsetmiyorum. Yani çıkartılsa dahi eğer biz bu zihniyeti değiştirmezsek kadın mağdurumuz kolluğa, karakola ya da jandarmaya gittiği zaman oradaki görevliler tarafından evine gönderildiği taktirde hiçbir şekilde önleyici tedbirlerin uygulamasını görmemekteyiz. Biz okullarda özellikle eğitimin temelden indirgenmesi seviyesinde lise öğrencilerine olsun, ortaokul öğrencilerine olsun bilgilendirme çalışmalarımız devam etmekte, mahalle çalışmalarımız sürmekte en azından bilgilendirme çalışmalarıyla çocuklarımız daha fazla dikkate alıyorlar kadın ölümlerini veya annelerine-babalarına bu konuda daha fazla eğitmelerini sağlıyoruz. Mahalle çalışmalarımızda kadınlarımıza biraz daha haklarını anlatıyoruz, kadın mağduriyetinin önüne nasıl geçebileceğimizden bahsediyoruz.” Diye konuştu.

 

Haber: Paşa BENZER




Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195