Title of a News Article

Kadına şiddet tiyatro ile anlatıldı

 Kadına şiddet tiyatro ile anlatıldı
banner206

25 Kasım kadına yönelik şiddet Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü tarafından kadına şiddet tiyatro ile anlatıldı.

Şanlıurfa aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne bağlı Kadın Konukevi, “ 25 Kasım kadına şiddet mücadele “ kapsamında Şair Nabi Kültür Merkezinde tiyatro etkinliği düzenledi.

Programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol yaptı. Demirkol,25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günüdür. Şiddet Kadınların toplumsal yaşamda erkeklerle eşit temsil edildiği, ekonomik özgürlüklerini elde ettiği, tüm karar süreçlerinde etkin olarak yer aldığı bir toplum, çağdaşlığın vazgeçilmez koşulu olduğunu söyledi.

Demirkol,”25 Kasım tüm dünyada toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, kadın haklarını yok saymaya yönelik kadınların mücadele günüdür. Kadın işsizliği, yoksulluğu ve eğitimsizliğinin başlı başına bir şiddet olduğu ülkemizde kadına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddet, cinayet ve tecavüz devam etmektedir. En utanç verici insan hakları ihlallerinden biri olan kadına şiddetin temelinde kadın-erkek ayrımcılığı yatmaktadır. Kadın hakları mücadelesi, insan hakları mücadelesinin en güçlü halkasıdır” dedi.

Demirkol Herhangi bir ayrımcılık ve şiddet ortamı olmadan, insanca yaşayabileceğimiz, geleceğe daha umutla bakabileceğimiz günler için her alanda hep birlikte mücadele edeceğimize olan inancım ise tamdır.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadına yapılan her türlü şiddeti kınadığını ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından Tiyatro Seyir ailesi kadınlara yönelik şiddete karşı ve kadınların yaşadıklarını anlatan mini bir oyun sergiledi.Kısa oyunsalondaki izleyiciler tarafından dikkatli bir şekilde izlendi.Tiyatro Seyir ailesinin bu gösterisi salonda bulunan kadın ve erkekler tarafından büyük alkış aldı.

Oyunun sona ermesinin ardından oyuncular birer plaket ile ödüllendirildi.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195