Title of a News Article

Kadınlar, ‘emeklerini’ sergiledi

 Kadınlar, ‘emeklerini’ sergiledi
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı kadın kültür merkezi ve halk eğitimde kurs gören bayan kursiyerler, emeklerini sergiledi.

Kadın Kültür Merkezlerinde eğitim gören kadınlar, ‘El Emeği, Göz Nuru’ projesi kapsamında Topçu Meydanı’ndaki semt pazarı için ayrılan alanda ürünlerini sergileme fırsatı buldu. Kadın destek merkezindeki yaklaşık 60 kursiyer bayan açtıkları stantlar da yemek çeşitleri, el işi ürünleri, resim tabloları gibi çalışmalarıyla ürünlerini satmanın ve ailelerine katkı sunmanın sevincini yaşadı.

Kursiyerlerle bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kursiyerlerin her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Güvenç, “Gençlerimize, çocuklarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, kadınlarımıza ayrı ayrı programlar geliştireceğiz dedik çok şükür bunu yapmanın mutluluğu içerisindeyim. Şuan hanımların bana yaşattıkları mutluluk her şeyin ötesinde, bunlar bizim insanlarımız annemiz, bacımız, kardeşimiz; ama zor şartlardalar, aile hayatları belli, iş yükleri belli, dar gelirliyiz bunlara ulaşalım dedik ve ulaşıyoruz. Bakın bir yandan kadın kültür merkezlerinde meslek kursları açıyoruz, arkasından en büyük sorun orada üretilenlerin pazarlanamaması sorunuydu, paraya çevrilememesi sorunuydu burada hafta da iki gün pazar kurdurduk ayrıca sabit bir satış mağazası açtık onlara orada satılıyor, iki günde burada pazarda satacaklar. Arkasından açtığımız kurslara devam edenler dedik yurdumuzun değişik bölgelerini güzel eserleri gösterelim işte biraz önce ifade ettiğim gibi bin yüz hanım kardeşimizi İstanbul’a götürüyoruz. Bütün şehrin her tarafından mahallelerden davet ettiğimiz insanları iki yüzü Konya’ya götürdük, iki yüz elliyi Antep’e götürdük. Bu programlara biz devam edeceğiz, biz insana yapılan yatırıma acımayız insana yapılan yatırım çok daha fazlasıyla topluma döner” dedi.

Ev ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Fatma Demir, “Biz Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği olarak biz engelli arkadaşlar ve sağlam ev hanımları olarak el sanatları, dikiş kurslarımız var. Hani bizim çabamız bayanlarımız evde oturmasın ani hayata sosyalleşsinler, çıksınlar bu şekilde ilerliyoruz. Bizim tekstil kurslarımızda var İşkur’a bağlı tekstil kursumuz var on beş tane engellimiz de orada kurs görüyor. Ürünlerimizi dikiyoruz be şekilde ilerliyoruz” diye konuştu.

Şüheda Apaydın da şöyle konuştu:

“Kendi ürünlerimizi yapıyoruz elimizde olan ürünleri kurdele olsun, kumaşlar olsun onları değerlendirerek yapıyoruz. Ondan sonra bir de kendi kadın destek merkezimizin bize verdiği ürünleri yapıp değerlendiriyoruz, hem hocamız bize gösteriyor, elimizden geldikçe bütçemizi aşmayacak şekilde güzel ve düzenli bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Çok mutluyuz ve hocamızdan da çok memnunuz. Bayanların hepsini biz çağırıyoruz, kurslarımıza gelsinler, öğrensinler yani kendi ürünlerini satsınlar, kendileri kazanç sağlasınlar, kendi iradeleriyle yapmayı öğrensinler.”

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195