Title of a News Article

Kadınlar sahibi oluyor

.

Kadınlar sahibi oluyor
banner206

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin vermiş olduğu kurslardan faydalan vatandaşlar bir yandan sanatsal faaliyetlerini geliştirerek bir yandan öğrenmiş olduğu meslek dallarıyla iş sahibi oluyor.

Şanlıurfalı vatandaşların sanatsal yönden gelişmesine olanak sağlayan kurslarla birlikte vatandaşları iş sahibi yapmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, vermiş olduğu 123 aktif kursla 17663 vatandaşa hizmet verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde kurmuş olduğu Kadın destek ve Kültür merkezlerinde kadınlara yönelik verilen El Sanatları, Dikiş nakış, Kuaför, Bilgisayar, Giyim tekstil, web tasarım ve diğer kurslardan eğitim görerek iş imkanı bulan ve iş yeri sahibi olan kadınlar, Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.

Öte yandan vatandaşların sanatsal yönünü geliştirmeleri amacıyla kurulan folklar, gitar, keman bağlama, resim ve yemek gibi kurslar ile Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik ilkesini tam anlamıyla yerine getiriyor.

 

GÜNDOĞDU, "KİMSEYE MUHTAÇ OLMADAN ÇOCUKLARIMA DAHA İYİ BİR GELECEK VERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUM

Büyükşehir Belediyesinin El işleri kurslarından faydalanarak kendi iş yerini açma imkanı bulan Ayla Gündoğdu,  “Daha önce geçim sıkıntısı yaşıyordum. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kurslarından faydalanarak iş öğrenme imkanı buldum. Ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen Mikro krediye başvurarak iş yeri açma imkanı buldum. İşlerime devam ederek dükkanımı büyüttüm. Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’ye çok teşekkür ediyorum vermiş olduğu desteklerden dolayı. Buradan elde ettiğim ürünle farklı illerle ticaret etme imkanı buldum. bu nedenle aile ekonomime katkıda bulunuyorum. Kimseye muhtaç olmadan çocuklarıma daha iyi bir gelecek vermek için çalışıyorum. Büyükşehir Belediyemizin bu denli hizmetleri çok güzel çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

 

Ayrıca Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren 8 Kadın Destek merkezinde kadınların çocukları için kreşler de yer alıyor. Kadınlar çeşitli etkinliklerle; İstanbul, Konya ve Gaziantep gezilerine, sergilere, seminerlere ve sohbetlere katılmaları sağlanıyor.

Öte yandan Kadın Destek Merkezlerinde okuma-yazma ve Kuran-ı Kerimi bilmeyen kadınlar için açılan özel kurslardan isteyen kadınlar faydalanabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2015, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195