Title of a News Article

Kadınlara meslek öğreten merkez

Kadınlara meslek öğreten merkez
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in büyük önem verdiği mesleki eğitim kursları kapsamında Hayati Harrani Kadın Destek Merkezi, kadınlara bir yandan meslek öğretirken, bir yandan da aile ekonomisine katkıda bulunmasını sağlıyor.

Kadınlara yönelik kursların devam ettiği Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Hayati Harrani Kadın Destek Merkezi’nde Bilgisayar, dikiş-nakış, kuaförlük, takı tasarım, filografi ve birçok branşta verilen kurslara büyük ilgi var.

Hayati Harrani Mahallesi ve çevresinden kurslara gelen kadınlar, Destek Merkezi sayesinde boş zamanlarını kurslarda  değerlendirme ve meslek öğrenip aile bütçelerine katkıda bulunma fırsatı buluyor.

Kadın Destek Merkezinde yer alan çamaşırhane hizmetinden ücretsiz faydalanan kursiyerler, ayrıca burada çocuklarını kreşe bırakıp merkezde yürütülen kurslarda eğitim görüyor.

Hayati Harrani Kadın Destek Merkezi’nde yürütülen kuaförlük kursuna katılan Pınar Çevik isimli kursiyer, kendisine bu imkânı tanıyan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, “Kendi ayaklarım üzerinde durmayı çok istiyordum. Bu merkez sayesinde bu hedefime şimdi çok yaklaştım” dedi.

 

“Hafta Sonu Gelmesin”

Filografi kursuna katılan bir kursiyer ise, “Ev hanımıyım. 2 çocuğum var. Bu merkezle tanışmadan önce evde çok sıkılıyordum. Benim bu kurslara çok merakım var. Bir işle uğraşmayı seviyorum. Bu merkezle tanıştım. Şimdi hem çocuklarımı kreşe getiriyorum hem de kendim burada çok önemli şeyler öğreniyorum. Hatta hafta sonunun gelmesini istemiyorum” diye konuştu.

 

“Merkezle birlikte; Stres, Sıkıntı Kalmadı”

Merkezdeki kurslardan diğer kadınların da gelerek, faydalanması ve öğrenim görmesi için duyuru yapan diğer bir kursiyer ise, “Biz buraya geliyoruz. Çocuklarımızı kreşe bırakıyoruz. Buradaki kurslardan ve hocalarımızdan çok memnunuz. Bize bu imkânı sağlayan Başkanımız Celalettin Güvenç’e teşekkür ediyoruz. Ben önce evde bunalıyordum ancak buraya geldim stres, sıkıntı kalmadı” şeklinde konuştu.
Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan 5 Kadın Destek Merkezinde 5 ay içerisinde 5 bin 500 kadın meslek eğitimi aldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195