Title of a News Article

Kadınlara seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 80. yılı

 Kadınlara seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 80. yılı
banner206

AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına Seçme ve Seçilme hakkı verilmesinin 80. yılı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Teşkilat binasında kadın kolları üyeleri, bayan meclis encümenleri ile yönetimde bulunan bayanları kabul ederek kadın hakları günlerini tebrik etti

İlçe Başkanı İlhan Çelik, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla 5 Aralık Kadın Hakları Günü'nü ve 5 Aralık 1934 yılında Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 80. yıl dönümünü kutlayarak şunları belirtti:

“Başta kadın kolları teşkilatımız ve meclis üyelerimizin ve tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum, bu münasebetle teşkilattaki bayan kardeşlerimizle başkanlıkta bir araya gelerek bu önemli günde bir mesaj vermek istedik. AK Parti kadın hakları konusunda çok hassastır, bundan dolayı partide kadın kotası bulunmaktadır. AK Partide gerek milletvekillikte, gerek belediye başkanlığında ve gerekse meclis üyelerinde olsun kadınlara öncelik vermek zorunluluktur. Kurucu liderimiz sayın recep Tayyip Erdoğan, gerekse de sayın başbakanımız Ahmet Davutoğlu kadınları verdiği önem ortadadır. Bunun en iyi örneğini Siverek ilçemizde görmek mümkündür, ilçemiz tarihinde ilk kez AK Parti belediyeciliği ile bir kadın başkan vekilliği yapmıştır, bu bizim için çok önemli bir mevzudur. Biz bunu daha iyi anlattığımızda ve yaydığımızda gerek Siverek’te olsun ve gerekse de Şanlıurfa’da olsun kadınlarımızın siyasete olan ilgi ve alakalarını çoğaltacaktır. Bu açıdan bizler yönetimi oluştururken, ana kademeyi oluştururken, hassas bir bilge olmamıza rağmen kadınlarımızı ana kademeye almak için çok büyük mücadeleler verdik. Tabii yeterlimi? Tabi iki yeterli değil. Bizim arzumuz daha fazla kadınlarımızın siyasete girmesidir.

17 Nisan 2011 tarihinde ilçe başkanlığına atanırken, ne kadın kollarımız nede gençlik kollarımız bulunmaktaydı, bunun mücadelesini çok verdik, zorluklar içerisinde kadın kollarımızı kısmen oluşturduk. Çok şükür erkeklerle birlikte Siverekli kadınlarımıza bir kapı açtık. İlk başta kadın siyasetçilerine şüphe ile bakanlar daha sonra olumlu bakmaya başladılar. Partimizde kadın kollarımızın ev ev dolaşıp çalışmaları ve bu uğurda emekleri çok fazladır. Biz AK Parti olarak kadınlarımızın siyasette olabilmeleri için uğraşımız ve çalışmalarımız devam edecektir. Biz 1400 yıl öncesinden siyasetimizi dizayn ediyoruz, cahiliye dönemine baktığımızda, kızların bir utanç vesilesi olduğu ve bunun için bu kızların diri diri toprağa gömüldüğünü görüyoruz ama İslam’ın gelmesi ile birlikte tüm bu cahili uygulamaların bittiğini görüyoruz. Ben şahsım adına kadın kardeşlerimle siyaset etmekten mutluluk duyuyorum, partimiz her zaman kadınlara önem veriyor ve daha vermesi için çalışmalarına devam edecektir. Ben tekrar kadın kardeşlerimize hürmetlerimi iletiyorum, her daim kapımızın kadın kardeşlerimize açık olduğunu belirtiyorum. Ve tekrardan 5 Aralık kadın haklarını kutluyorum” dedi

Kadın hakları günü münasebeti ile Siverek AK Parti Siverek kadın kolları başkanı Ayşe Çakmak yaptığı açıklamada;

“5 Aralık kadın hakları günü münasebeti ile bizi kabul eden ve bu günümüzde bizi unutmayan ilçe başkanımız İlhan Çelik’e teşekkürlerimizi belirtiyorum. Ben AK Parti kadın kolları başkanı olarak yaklaşık dört yıldır aktif şeklinde siyaset yapıyorum, bu siyaset meydanında özelikle sayın milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar ile ilçe başkanımız İlhan Çelik’in destekleri devamlı yanımızda olmuştur. Siyaset hayatımızda bazı olumsuzluklara rastlasak ta Siverek gibi bir yerde siyasette olmamız ve buna kapı açmamız bana göre çok değerlidir. Bu sebepten dolayı tüm kadınlarımızın dünya kadın hakları günü ile 1934 yılında Türkiye’de ilan edilen 5 Aralık kadınların seçme ve seçilme hakkı kabulü gününü kutluyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2014, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195