Title of a News Article

Kadıoğlu: Basın Sitesi müjdesini verdi.

TOKİ’nin Karaköprü’de inşa ettiği Basın Sitesi’ndeki çalışmaların durduğu, teslimatın Haziran 2015’e yetişmeyeceği yönünde yaptığımız haberlerden sonra yüklenici firma Elektromed Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı D. Şanver Kadıoğlu Şanlıurfa’ya geldi.

Kadıoğlu: Basın Sitesi müjdesini verdi.
banner206

İbrahim Halil ŞEKER / 
Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı M. Talat Akay’ın, inşatın ilerlemesiyle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik ve Emin Önen’e durumu iletmesinden sonra harekete geçen firma yetkilileri Şanlıurfa’ya gelerek çalışmalara müdahil oldu.

Şanlıurfa’daki yapım işlerini alt yüklenicilere veren Elektromed Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı D. Şanver Kadıoğlu, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı M. Talat Akay’a yaptığı açıklamada, bina içlerinde işlerin yüzde 5’lik bir kısmının kaldığını ve bunları da bir hafta içersinde bitireceklerini belirterek, “Elimizde olmayan sebeplerden dolayı yaşanmış bazı sıkıntılar vardı. Bunun için Urfa’ya geldim ve iş teslimine kadar da burada kalacağım” dedi.

Bu hafta içersinde su ve doğalgaz ana girişlerinin de bağlanacağını belirten Kadıoğlu, su giderleri ile yağmur drenajı boruları ile elektrik ana kablo döşeme işlerinin de bittiğini, site içindeki peyzaj ve park çalışmalarına başlanacağını ifade etti.

Kadıoğlu, Karaköprü Belediyesi’ndeki ruhsat işlemleri için Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat’tan yardım istediklerini ve Karaköprü Belediyesi’nden de gerekli kolaylıkların sağlanması sözünü aldıklarını dile getirerek, “Bugüne kadar hakkımız olmasına rağmen ek süre istemedik. Yağmurların dört ay gibi uzun süre yağması nedeniyle çamurlu sahada çalışma imkanımız yoktu. İnşaatta şu anda çok önemli bir işimiz kalmadı. Yaklaşık bir ay içinde geçici kabulleri yapacağız ve verdiğimiz söz üzerine Haziran ayında evleri TOKİ’ye teslim edeceğiz” dedi.

Konutların TOKİ’ye teslim edildikten sonra olası eksikliklerin giderilmesi için kesin kabul sürecinin 1 ay kadar sürebileceği, hak sahiplerine anahtar tesliminin ise Ağustos ayına kadar uzamasının muhtemel olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2015, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195