Title of a News Article

“Kaldırımlara çıkmakta zorlanıyoruz”

 “Kaldırımlara çıkmakta zorlanıyoruz”
banner206

Düzenli olarak ilçenin Mahalle ve çarşılarını gezerek vatandaşların taleplerini ve mahallelerin sorunlarını yerinde belirleyip çözüm yolları arayan Şanlıurfa’nın Haliliye ilçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, yolda ve Pazar yerlerinde karşılaştıkları bedensel engelli vatandaşların taleplerini dinledi ve anında beraberinde gelen birim amirine talimat vererek, engellilerin geneli ile görüşüp kaldırımları onların isteği doğrultusunda düzeltilmesini istedi.

 

Kaldırımlar düzenlensin

Bahçelievler semtinin çeşitli mahallelerinde ve Cumartesi Pazarında karşılaştığı 1’i bayan 2 engelli vatandaş, Başkan Fevzi Demirkol’un yanlarına yaklaşıp hal hatır sorması ve ‘Bana bir emriniz varmı’ demesi üzerine, engelli vatandaşlar da; “Başkanım. Allah sizden razı olsun. Ancak ricamız olabilir. Mesela bizler bu kaldırımlara çıkmakta zorlanıyoruz. Mümkünse kaldırım başlarının biraz daha alçak ve meyilli olmasını istiyoruz. Artık başak şeyler de bizlere engel olmasın” dediler.

 

En kısa sürede düzenlenecek

Taleplerinin çok kısa sürede yerine getirileceğini belirten Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, “Daha birkaç gün önce bu işlerden sorumlu birim amirimizi yanıma çağırıp, özellikle engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla çıkabilmeleri için düzenlemelerin yapılmasını söylemiştim. Birkaç kere yap-boz olmasın diye sizlerle görüşmelerini, fikirlerinizi almalarını istedim. Ben sizler gibi engelli kardeşlerimizin fikirlerini de alarak kaldırımları sizlerin istekleri doğrultusunda düzenlenmesi talimatını verdim. Şimdi sizin yanınızda da söylüyorum. En kısa sürede arzunuza göre kaldırım başlangıçları düzenlenecek ve önünüzde yeni engeller bırakmayacağız” dedi.

Engelli vatandaşlar da, Başkan Demirkol’a teşekkür edip, bol bol dua edeceklerini belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195