Title of a News Article

Kalın, önemli açıklamalarda bulundu

Kalın, önemli açıklamalarda bulundu
banner206

Kalın, NTV'de gündeme dair konularda önemli açıklamalarda bulundu.

EKONOMİ VE HUKUKTA REFORM HAZIRLIĞI

Değişime adapte olmak zorundayız, yeni kanunlar yapmayız. AB perspektifi hala önemli, kaybedilmiş değil. Vatandaşlarımızın demokratik hak ve özgürlüklerini yükseltecek yeni kanunlar yapılacak. 

11 Eylül'den sonra ABD'nin aldığı önlemleri hatırlayın. Her demokratik ülkenin gözetmesi gereken bir denge bu. Özgürlük-güvenlik dengesini sağlamak gerekiyor. Farklı düşünmenin ahlakını koruyarak yapmalıyız.

 Bülent Arınç'ın tepki çeken sözlerine jet yanıt: Şerefsizliktir, haysiyetsizliktir

ARINÇ'IN KAVALA VE DEMİRTAŞ ÇIKIŞI

Cumhurbaşkanımız adına sözcü gibi konuşmuyorlar. Fikirlerini söylüyorlar, fikirlerini Cumhurbaşkanımıza da söylüyorlar. Cumhurbaşkanımız bir konuyu birçok kişiden dinler. 

Meseleyi sadece bu iki kişiye indirgemek doğru olmaz. Yargının uhdesinde olan bir konu. Uzun tutukluluk üzerinde konuşulan konular. 

ÇAKICI'NIN KILIÇDAROĞLU'NUN TEHDİDİ

Savcılık bir soruşturma başlattı. Bir kimsenin başka bir kimseyi böyle tehdid etmesi kabul edilir değil. 

ABD'DE BIDEN'IN BAŞKAN SEÇİLMESİ

Biden yönetimi halen şekillenmedi, göreceğiz. Türkiye kenara atılabilecek bir ülke değil. PKK ve FETÖ bizim için ulusal güvenlik meselesidir.

Patriotları almak için ABD ile 6 yıl müzakere ettik. Blöf yaptığımızı sandılar. Ne zaman Ruslarla imza attık, blöf olmadığını anladılar. S-400 ve F-35 sorunu nesnel gerçeklere dayanmıyor. 

Görüş ayrılıkları ABD'ni yanlış tercihleri sonucunda bu noktaya geldi. Türkiye gibi bir ülkeye yaptırım diliyle konuşursanız siz kaybedersiniz. 

AB YAPTIRIM KARARI MI ALACAK? 

Türkiye gibi bir ülkeye karşı, Erdoğan gibi bir lidere karşı bu yaptırım tehdidinin sonuç vermeyeceğini kendileri de biliyorlar. Yunanistan'la istikşafi görüşmeler yapmaya hazırız dedik. Ortak nokta çok fazla uygun iklim inşa edilmeli. AB'nin gündemi tek bir üyenin itirazına indirgenmemeli.

Yunanistan'la sorun yaşamak istemiyoruz. Oruç Reis'in o bölgedeki çalışmaları bu ay sonuna kadar devam edecek. Çalışmaları bittikten sonra başka bölgede de çalışabilir.

Karabağ'da, Libya'da Suriye'de bulunmamız AB için iyidir. 

DOĞU AKDENİZ'DEKİ SONDAJ GERİLİMİ 

Ortak çalışma yapabiliriz, ortak arama tarama yapabiliriz. Sorunda diplomasiye alan açan her zaman Türkiye oldu. Yaptırımlar daha çok sorun çıkmasına neden olur. Muhalefetin bu mesajlara destek olması gerekir. 

KARABAĞ'DA YER ALACAK GÖZLEM GÜCÜ

Türkiye zaten Azerbaycan'dadır ve olacaktır. Koridorların korunması son derece önemli.Gözlem gücünü bir parçası olarak Türkiye orada olacak. 

Türkiye ve Azerbaycan orada söz sahibi olacak. Kaynak: haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195