Title of a News Article

Kalleş saldırının telsiz kayıtları!

.

Kalleş saldırının telsiz kayıtları!
banner206

İşte Kandil operasyonunu başlatan telsiz kayıtları... Ceylanpınar’da iki polis memurunun uykuda haince katledilmesinin ardından Kandil’le yapılan telsiz görüşmeleri emniyet tarafından kayıt altına alındı.
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz gecesi, kaldıkları eve gizlice girerek polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar’ı uykuda katleden PKK’lılar, kimlik ve silahlarını da alarak kayıplara karışmıştı. Ateşkesin bozularak terörün tekrar tırmanmasına neden olan bu saldırıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Polis memurlarına ait kimlikler ve silahların Diyarbakır bölgesinde bulunan ‘Ararat’ kod adlı PKK’lıya ulaştığı telsiz kayıtlarından tespit edildi.  Detayları anlattı Vatan gazetesinin Kenan Butakın'ın haberine göre  hemen olayın olduğu geceden sonraki gün saat 13:04 ile 13:08 arasında ‘Ararat’ ve Kandil’de bulunan ‘Rojhat’ adlı PKK’lı teröristlerin aralarında gerçekleştirdiği telsiz görüşmesinde, hain saldırının detaylarının paylaşıldığı görüldü. ‘Ararat’ adlı PKK’lının ayrıca, saldırının Suruç’taki katliama misilleme olarak yapıldığını belirterek, saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili olarak da, “Arkadaşlar sağlamdır, olumsuz bir durum yok” dediği de ortaya çıktı. Katil ‘Civan’ kaçtı Saldırının anlatıldığı telsiz görüşmesi dışında yapılan istihbarat çalışmalarında önemli bir ayrıntı da ortaya çıktı. Buna göre saldırıyı düzenleyenlerden bir kişinin kod adının ‘Civan’ olduğu ve saldırıdan hemen sonra polis memurlarının evine 2 kilometre uzaklıkta bulunan sınırdan geçerek Suriye’nin YPG kontrolündeki Resulayn ilçesine kaçtığı belirlendi. Teröristin ise henüz Suriyeli olup olmadığı tespit edilemedi. 
 İşte o hain konuşmalar:

 Saat: 13:04 - 13:08 
ARARAT: S.S* bir bilgi vardı. 
ROJHAT: Tamam. 
ARARAT: Bu sabah saat 6’da Urfa’ya bağlı Ceylanpınar’da çevik kuvvete ait iki polisi arkadaşlar vuruyor. İkisi de ölüyor. Üzerlerinden 2 tane silah alınıyor. Kimliklerine el konuluyor.
 ROJHAT: Tamam 
ARARAT: Bak isimlerini vereyim. Feyaz Özsahra bu Kırşehirli’dir. İkincisi Okan Acar. Bu Niğdeli’dir. Ayrıntılar bunlardır. 
ROJHAT: Tamam. 
ARARAT: Bu Suruç’taki katliama misilleme olarak yapılıyor.  
ROJHAT: Tamam. 
ARARAT: Arkadaşlar sağlamdır.Olumsuz bir durum yok. ROJHAT: Peki bu basına yansıyan bir şey var bununla ilgili bak yer olarak Ceylanpınar dedin ya. Bu polis evinin önünde diye geçiyor doğru mu? ARARAT: Doğru. ROJHAT: Polis evinin önünde o şekilde oluyor değil mi? 
ARARAT: Arkadaşlar lojmanlarda vuruyor.
 ROJHAT: Tamam. Başka bir şey var mı? 
ARARAT: Rojhat arkadaşlar lojmana sızıyor. Lojmanda evde vuruyorlar. 
ROJHAT: Evde değil mi? 
ARARAT: Doğru. 
ROJHAT: Tamam anlaşıldı. ARARAT: Tamam buydu. ROJHAT: Tamam başka bir şey var mı? Ayrıntı var mı? ARARAT: Yok bunlardı. ROJHAT: Tamam S.S ARARAT: Ayrıntı olursa biz size veririz. ROJHAT: Tamam oldu S.S ARARAT: S.S *Emniyet kaynakları SS kısaltmasının ‘Silahlı Saldırı’ olabileceğini tahmin ediyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142