Title of a News Article

Kamplara gönderiliyorlar

Kamplara gönderiliyorlar
banner206

 Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Yabancı Şube Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen operasyon kapsamında kamplardan ayrılarak Ankara’da dilencilik yapan Suriyeliler, otobüslerle yeniden kamplarına gönderiliyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, güney illerindeki kamplardan ayrılarak Ankara’ya gelen ve dilenerek yaşamlarını sürdüren dilencileri, Suriyeliler için açılan kamplara yeniden göndermek için Zabıta Dairesi Başkanlığı Dilenci Toplama Merkezi’ne getiriyorlar. AFAD ise Yabancı Şube Müdürlüğü’nün nezaretinde kamplara doğru yola çıkan dilencilerin kumanyalarını karşılıyor.

Son operasyonda da 57 Suriyeli dilenci sokaklardan toplanarak, kamplara yeniden gönderilmek üzere Ankara’dan uğurlandı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda, AFAD’ın gıda ihtiyaçları karşılanan Suriyeliler daha sonra 8 polisin refakat ettiği otobüslere bindirilerek Mardin ve Şanlıurfa’daki kamplara gönderildi. Yetkililer, Ankara’da son iki günde 120 Suriyelinin, son 1 ayda ise 500 Suriyelinin kamplara geri gönderildiklerini kaydettiler.

 

“KAMPLARDAN KAÇIYORLAR”

Ulus’ta metruk baraka ve evlerde yaşamlarını sürdüren Suriyeli dilencilerin, 15-20 kişinin kaldığı odalarda sağlıksız koşullarda kaldıklarını belirten zabıta yetkilileri, “Suriyelilerin kamplarda barınma, gıda, sağlık başta olmak üzere her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Ancak Suriye’de de dilencilik yaptığını tahmin ettiğimiz bazı aileler, kamplardan kaçarak büyük şehirlerde dilenmeyi tercih ediyorlar. Bu amaçla da Ankara’ya gelen çok sayıda Suriyeli var. Zabıta olarak Suriyeli dilencilerle mücadelemiz sürerken, vatandaşlarımızı da bu kişilere para vermemesi konusunda uyarıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2014, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195