Title of a News Article

Kanada’dan Suruç Çadır Kente Ziyaret

.

Kanada’dan Suruç Çadır Kente Ziyaret
banner206
 Kanada Kızılhaç yetkilileri, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah Konaklama tesislerini ziyaret ederek mültecilerin yaşam alanlarında incelemelerde bulundu.


Kanada Kızılhaç örgütü yetkilileri, ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama tesislerinde barınan Suriyeli mültecileri ziyaret etti. Türk Kızılayı'nın eşliğinde çadır kentti ziyaret eden Kızılhaç yetkilileri, çadır kentteki ortak yaşam alanlarını ziyaret ederek, burada mültecilere yapılan hizmetleri yerinde inceledi. Kızılhaç yetkilileri öncelikle çadır kentteki Kızılay ve Unicef'in çocuk dostu alanını ziyaret etti. Daha sonra hastaneyi ve spor alanını ziyaret eden yetkililer, çadır kentteki market alanını ve kadın meclisi birimini gezerek kadınlara yönelik çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kadın Meclisi birimi başkanı Bera el Abdullah, "Türkiye'de insana çok büyük değerler verilmektedir. Suriye'de bizlere böyle bir fırsat verilmedi. Biz burada Türk kardeşlerimizin desteği ile kadınlarımızı örgütledik. Birlikte çalışma, dayanışma, iş başarma ve çadır kentteki hemcinslerimize seminerler vererek bilinçlendirme noktasında çok büyük çalışmalar başardık. Ben hiç bir ülkenin Türkiye kadar mültecilere değer verdiğine inanmıyorum. Kadın meclisi sayesinde kadınların her alandaki sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. On mahallemizde temsilcilerimiz var. Bu temsilcilerimiz sayesinde soruna ulaşıyor ve idarenin desteği ile bu sorunu aynı gün içinde çözmeye çalışıyoruz. Kadın meclisi sayesinde her birimiz birer yönetici olduk. Suriyeli mültecilere destek veren herkese müteşekkiriz. Bizleri ziyaret etmenizden dolayı da sizlere ve ülkenizdeki duyarlı herkese teşekkür ederiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 10:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
şanlıurfa
şanlıurfa - 8 yıl Önce

çok mu merak ettiniz. kılı kıpardamaz insanlık düşmanları

SIRADAKİ HABER

banner195