Title of a News Article

Kandil hattı kesildi lojistik Kobani'den

.

Kandil hattı kesildi lojistik Kobani'den
banner206

Suriye'den kaçak olarak Türkiye'ye girmeye çalışan 4 kişinin bırakıp kaçtığı çantalardan 8 bin Kalaşnikof mermisi çıktı. Kandil hattı kesilen PKK, Kobani'yi lojistik üs olarak kullanıyor

Sabah’ın haberine göre; Kuzey Irak'taki kampları defalarca bombalanan, son olarak da Zaho kampına yakın Habur sınır kapısının da kapatılmasıyla Kandil bağlantısı kesilen terör örgütü, Şanlıurfa Suruç karşısındaki Kobani'yi yeni lojistik üs edindi. Militan, silah ve mühimmatını Kobani üzerinden yasa dışı geçişlerle sağlayan terör örgütü iki, üçer ve dörderli gruplarla cephane sokarak Şırnak ve Diyarbakır'daki teröristlere ulaştırıyor.

 

8 BİN MERMİ BULUNDU  

İstihbarat raporları doğrultusunda transferi yakından izleyen güvenlik güçleri ise örgütün yeni güzergâhını yakından izliyor. Güvenlik güçleri dün Suriye'nin Türkiye sınırındaki Halep kentine bağlı Aynel Arap'tan (Kobani), Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine yasa dışı geçmeye çalışan 4 kişi uyarı ateşi açtı. Grubun açılan ateş sonucu geldikleri yöne kaçarken hudut hattında yapılan aramada, üç çanta ve iki çuvalda mühimmat ele geçirildi. Genelkurmay, yaptığı açıklamada çanta ve çuvallarda 7 bin 695 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildiğini duyurdu. Terör örgütü PKK'nın uzantısı olan YPG, Türkiye'nin Suriye tarafında 800 kilometre alanı kontrol ediyor. Terör örgütünün Suriye'de kanton ilan ettiği Afrin Kilis'e, Kobani Suruç'a (Şanlıurfa), Tel Abyad Akçakale'ye, Resulayn Ceylanpınar'a (Şanlıurfa), Kamışlı ise Nusaybin'e (Mardin) sınır komşusu bulunuyor. (SABAH)

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2015, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195