Title of a News Article

Kanserde erken tanı için yollarda..

.

Kanserde erken tanı için yollarda..
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kanserde erken tanıya dikkat çekebilmek için Gezici Kanser Tarama Aracı ile il genelindeki tüm kırsal bölgelere ulaşmak için çalışmalarına başladı. Kadınları kapsayan kanser taraması daha ilk günden yoğun ilgi gördü.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen proje çerçevesinde oluşturulan Gezici Kanser Tarama Aracı, Şanlıurfa kent merkezinin yanı sıra tüm kırsal yerleşim birimlerine ulaşarak buralarda kadınlara yönelik sağlık hizmeti sunmaya başladı.

5 kişilik sağlık ekibinin yer aldığı Gezici Kanser Tarama Aracı; kolon taraması, HPV taraması ve mamografi çekimi hizmeti verirken, elde edilen sonuçlar kadınlara ulaştırılarak olası bir sağlık sorunu konusunda bilgilendirmede bulunuluyor.

 

KIRSALDA İLK ADRES SURUÇ OLDU

Kanser Tarama Aracının kırsal bölge turunda gittiği ilk adres ise Suruç'a bağlı Yönlü kırsal mahallesi oldu. Kırsal mahallede yapılan Türkçe ve Kürtçe anonsların ardından araca gelerek kanser taramasından geçen kadınlar, kendilerine bu hizmeti ulaştıran Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Amaçlarının Şanlıurfa kent merkezinin yanı sıra tüm kırsal bölgelere ulaşmak olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Halil Kırmızı, yoğun ilginin kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

Erken tanının önemine dikkat çeken Kırmızı, "İnşallah Büyükşehirle sağlık alanında güzel hizmetlerin başlangıcındayız. Teknik anlamda Halk Sağlığının ekipleri ile kanser kolon taraması, HPV taraması ve mamografi ile birlikte alınan sonuçlar ilgili merkez kuruluşumuza gönderiliyor. Merkeze gelen sonuçlar buradan halkımıza aktarılıyor. Bu konuda halkımızın daha da duyarlı olmasını istiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Halk Sağlığı Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Şık ise, "Halkımız çalışmaya destek veriyor. Taramanın önemi, kanserin erken teşhis edilmesi ve tedavinin erken yapılması bizim için önemli. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2017, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195