Title of a News Article

Karacadağ'da paran varsa kayarsın

.

 Kış mevsiminin gelmesi ile beraber Siverek’te bulunan Karacadağ’da kayak sezonu başladı. Ancak Güneydoğu’nun Uludağ’ı olarak nitelendirilen Karacağ’da alınan kayak ücreti vatandaşa, “paran varsa kayarsın” dedirtecek cinsten.

Güneydoğu’nun tek kayak merkezi olma konumunda bulunan ve Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi sınırlarında bulunan Karacadağ’da kış ayının gelmesiyle beraber kayak mevsimi de başlamış oldu.

 

FİYATI DUYANLAR ŞAŞIRDI

Güneydoğu’nun tek kayak merkezi olması yönüyle dikkat çeken Siverek’te bulunan Karacadağ’da kış mevsiminin başlamasıyla kayak zamanı da başlamış oldu. Özelde Güneydoğu Anadolu bölgesi genelde Türkiye’nin değişik illerden vatandaşlar kayak yapmak için Karacadağ’ın yolunu tutuyor. Siverek ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan ve halk arasında "Güneydoğu'nun Uludağı" olarak nitelendirilen 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezinde, kar seviyesinin 40 santimetreyi bulmasıyla kayakseverler Siverek’in yolunu tutmaya başladı. Ancak kayakseverleri bekleyen bir sürpriz oldu. Çünkü Karacadğ’da kayak yapmanın ücreti duyanların şaşırmasına da neden oldu.

 

VATANDAŞLAR FİYATI ÇOK BULDU

Diyarbakır, Batman, Mardin ve Adıyaman’dan ve bu illerin ilçelerinden kayakseverler Karacadağ’a kayak yapmaya geliyor. Karacadağ’daki pistin uzunluğu 350 metre olup dağda kayak sezonu yaklaşık 4 ay sürmekte. Kayak merkezinde saatlik kayak için vatandaşlar 25 lira öderken, gününü kayak yaparak geçirmek isteyenler ise 70 lirayı gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Ancak birçok vatandaş kayak için alınan ücretin fazla olduğu ve Güneydoğu’nun tek kayak merkezi olan Karacadağ’a daha çok vatandaşın gelmek istediğini ancak fiyatının yüksek olmasından dolayı gelemediklerini ifade etti.

 

ULUDAĞ İLE AYNI FİYATTA…

Karacadağ’da kayak zevkini yaşamak isteyen vatandaşlar bir ücret ödüyor ancak ödenen ücret cep yakıyor. Kayak merkezinde saatlik kayak için vatandaşlar 25 lira öderken, gününü kayak yaparak geçirmek isteyenler ise 70 lira ödemek zorunda kalıyor. Türkiye’nin en işlek kayak merkezlerinden biri olan Bursa Uludağ ile Karacadağ’ın fiyatları ise birbirine yakınlık gösteriyor. Uludağ'da tatilciler saati 20 liradan kızak kiralayabiliyor. Kayak malzemeleri ve kıyafetlerinin günlük kirasının 80 TL olduğu Uludağ'da, özel kayak derslerinin saati 140 TL’den başlıyor. Oluşturulan gruplara göre bu ücret 30 TL'ye kadar düşebiliyor. Uludağ'da kayak yapmak isteyenler ortak kullanılan telesiyejlere günlük 75 TL’den başlıyor. Karacağ’da Uludağ kadar yeterli tesis olmamasına rağmen neden yüksek ücret alındığı ise merak konusu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2017, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142