Title of a News Article

Karahan, Bülent Ecevit’te konuştu…

.

Karahan, Bülent Ecevit’te konuştu…
banner206

Başbakan Başdanışmanı, Şanlıurfa eski Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde kadınlara siyasi tecrübelerini anlattı.

Başbakan Başdanışmanı, Şanlıurfa eski Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Kadın Araştırmalar Merkezince “Siyasette çalışma hayatında kadın” konulu konferans verdi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa, öğretim üyeleri, öğrenciler katıldı. Katılımcıların büyük bölümünün kadın olduğu gözlendi. Konferansta konuşan Karahan Uslu, kadınların toplumsal hayata katılımın özgürlük, eşitlik ve adalet adına vazgeçilmezliği adına mesafeden geri dönüşlerin olmayacağını ifade etti.

AK Parti’nin attığı ileri adımlarla kadınların toplumsal hayata katılımı güçlendirdiğini dile getiren Uslu, alınan mesafe kadar alınacak mesafenin de çokluğu; tarih boyunca birikmiş olan kadını ikinci sınıflaştıran zihni tortulara karşın değişimin kazanan taraf olduğunu, kadına şiddetle mücadeleden çalışma hayatında kariyer sahibi olan kadın sayısındaki artış kadar her alanda yeni bir gerçekliğin varlığına dikkat çekti.

Uslu, konferansında genç kadınlara da seslenerek, “Gençler hakkaniyeti gözeten, fikri  kavrayışı benimsedikçe değişimin gücü toplumsal gelişimimizde de kanıtlanacaktır. Milletler kadın ve erkeklerden oluşur, kuŞlar nasıl iki kanatla yukarı doğru uçabiliyorsa kadın ve erkeklerimize de eşit değer imkanlar sunulduğu ve kullanıldığı müddetçe ilerleme hızımız olması gereken düzeye ulaşacaktır. Kadınlarımızın çalışma hayatında siyasete de katkı sunmalarını önemsiyorum” şeklinde konuştu. Konferansın ardından Kadın Araştırmalar Merkezince Zeynel Karahan Uslu’ya plaket verildi. 

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195