Title of a News Article

Karaköprü Belediyesinden haberimize açıklama

 Karaköprü Belediyesinden haberimize açıklama
banner206

Karaköprü Belediyesi, 24 Ekim Cuma günü gazetemizin manşetinde yayınlanan “Burası kime peşkeş çekilecek” haberi ile ilgili açıklamada bulundu.

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi tarafından yazılı yapılan açıklamada, Karaköprü Belediyesi tarafından Atatürk orman yolu üzerinde inşa edilen belediye sosyal tesisini açık artırma usulü ile ihale edeceklerini belirterek, şunları kaydetti;

“Yasal mevzuat gereğince kamuya gelir sağlanmasına yönelik tüm ihaleler 2886 sayılı yasa çerçevesinde yapılmaktadır.  Buranın açık ihale usulü ile kiraya verilmesindeki amaç belediye bütçesine maddi katkı sağlamaktır. Söz konusu yerin kiralanmasına ilişkin ihaleye, ihale şartnamesinde belirtilen şartları taşıyan herkes katılabilmektedir. Urfastar Gazetesi ve buna ilişkin sitede yazılanların aksine, söz konusu yerin ihale edilerek işletmecilere verilmesi, buranın peşkeş çekilmesi değil, bir kamu kurumu olan belediye idaresini kalkındırmak amaçlıdır. Bu amaçla tüm ilgililerin belirtilen ihaleye katılımını ve ihalenin yapılmasına bizzat şahit olmasını arzuluyoruz. Bu güne kadar yaptığımız tüm hizmetlerde bu ilkeler ışığında hizmet ettiğimiz tüm kamuoyunun malumudur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Öte yandan Gazetemizi arayan çok sayıda kişi ise  Karaköprü Belediyesinin sosyal tesislerden elde edeceği gelirlere ihtiyacı olmadığı ve bu tür tesislere ciddi bütceler harcandığını, ve sosyal tesislerin halkın kullanımına açılmasını istediler.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195