Title of a News Article

KARAKÖPRÜ'DE BAYDİLLİ BAŞKAN

.

Karaköprü Belediye Başkanlığını AK Parti Genel Merkezinin aday gösterdiği İsa Kızıldemir'e rakip olan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Metin Baydilli kazandı.

UĞUR BUDAK
Nihat Çiftçi'den boşalan Karaköprü Belediye Başkanlığı seçimi bugün yapıldı. Dün yapılan 1. tur seçiminde AK Parti Genel Merkezi'nin belirlemiş olduğu İsa Kızıldemir ile yine AK Partili Belediye Meclis Üyesi Metin Baydilli yarışmıştı. Her iki aday da 15'er oy alınca seçim ikinci tura kalmıştı. Bugün Karaköprü Belediye Başkan Vekili Bekir Sıtkı Akyol başkanlığında yapılan 2. turda da İsa Kızıldemir ile Metin Baydilli başkanlık için yarıştı. İkinci turda İsa Kızıldemir 16, Metin Baydilli de 14 oy aldı. Yarışan adayların 3/2'lik oy alamamasından dolayı seçimde üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda da başkan adayları 15'er oy aldı. Böylece seçimde dördüncü tura gidildi.

Dördüncü turda da Metin Baydilli, 16 oy alarak Karaköprü'nün yeni belediye başkanı seçildi. İsa Kızıldemir ise 14 oyda kaldı.

Kızıldemir, seçimin ardından başkanlığa seçilen Metin Baydilli'yi tebrik ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Daha sonra bir konuşma yapan Baydilli, kendisine destek veren belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

 

Genel Merkez Kızıldemir'i aday göstermişti

Bu arada Nihat Çiftçi'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesi ile birlikte Karaköprü Belediye Başkanlığı için meclis üyeleri olan Ahmet Kaytan, Sabri Yetim, Cihan Canbeyli ve İsa Kızıldemir'in ismi geçiyordu. Şanlıurfa'ya gelen AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Karaköprü Belediye Meclis üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirerek,  adaylar hakkında görüşlerini almıştı. Adaylarla da yapılan görüşmelerin ardından AK Parti Genel Merkezinin talimatı ile Karaköprü Belediye Meclis Üyesi İsa Kızıldemir aday gösterilmişti. Kızıldemir'in adaylığına sıcak bakmayan Karaköprü Belediye Meclis Üyesi Metin Baydilli de, sürpriz bir şekilde aday olmuştu. Badıllı Aşireti mensubu olan Baydilli'nin Karaköprü Belediye Başkanlığına seçilmesinde aşiretinin de büyük etkisi bulunuyor.

 

Adaylıktan vazgeçirmek istediler

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve AK Parti İl Başkanı Zeyenl Abidin Beyazgül, dün yapılan 1. turun ardından Metin Baydilli ile bir araya geldiler. Baydilli'nin adaylıktan geri çekilmesini isteyen Çiftçi ile Beyazgül, bekledikleri yanıtı alamadılar.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2015, 17:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet
ahmet - 9 yıl Önce

kazanan demokrasi olmuştur.başkana şimdiden yeni görevinde başarılar dilerim

Kadir
Kadir - 9 yıl Önce

Yusuf eğilmez ve ekibi rehet edın lo faruk çelikin verdiği yanlış kararlar böyle aşılır tam bir demokrasi dersi verildi

Şeref küçük
Şeref küçük - 9 yıl Önce

hayırlı uğurlu olsun. Yakışır.

karaköprülü
karaköprülü - 9 yıl Önce

2 tane hdp oyu ile seçilen başkan ne kadar ak partili oluyor. akp kendi adayina sahip çikamadı. seçimlere nasıl sahip olacak

Badıllı
Badıllı - 9 yıl Önce

bir badıllı olarak söylüyorum imam badıllı Yanında olacaksa o başkanlıktan hayır gelmez

alo
alo - 9 yıl Önce

bdp ile gelen demokrasi ne kadar güzel ahmet bey. seçim bdp sauesinde kazanildi

Kamer
Kamer - 9 yıl Önce

Badılı ailesine hayırlı olsun

SIRADAKİ HABER

banner195