Title of a News Article

Karaköprü'de ki kazanın ayrıntıları belli oldu

Karaköprü'de ki kazanın ayrıntıları belli oldu
banner206

Şanlıurfada 26 Ocakta üniversiteye hazırlanan Elif Bereket'in (17) arkadaşları, dershane çıkışında yaşanan kazada Elif’e çarpıp 76,5 metre sürükleyerek ölümüne neden otomobilin sürücüsü Ali Badıllı’nın hak ettiği cezayı alması için change.org üzerinden “Elif Bereket için adalet” başlıklı bir imza kampanyası başlattı.

Kazada otomobilin kırık camında Elif’in kanı ve saç telleri bulunduğu olayda sürücü Badıllı’nın bilinçli taksirle ölüme neden olma suçundan 9 yıla kadar hapsi istendi. 26 Ocak’ta Karaköprü Mahallesinde meydana gelen kazada lise öğrencisi Elif Bereket, dershaneden çıkıp evlerine gitmek için yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada hızla gelen iki otomobilden birisi, Elif Bereket'e çarptı, kardeşi Yaşar ise kıl payı kurtuldu.

Yaralanan Elif Bereket, hastanede yaşamını yitirdi. Güvenlik kamerasına yansıyan kazanın ardından kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldı. Mehmet Hafız Bulvarı'nda yolun karşısına geçmeye çalışan Bereket'e çarptıktan sonra kaçan sürücünün yakalanması için harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarının görüntülerinden aracın plakasını ve sürücünün kimliğini tespit etti. Yürüttükleri çalışmalar sonucunda önce otomobili kırsaldaki Alibaba Mahallesi'nde bulan ekipler, daha sonra şüpheli Ali Badıllı'nın (25) Karaköprü ilçesinde başka bir otomobilde olduğunu tespit etti. Aracı takibe alan ekipler, Ali Badıllı'yı araçtan inerken kazadan iki gün sonra gözaltına aldı.

Elif Bereket'in ölümüne neden olan otomobil, boş bir arazide üzeri battaniyeyle örtülü vaziyette bulundu. Kaza sırasında otomobilin parçalanan camında ise Elif Bereket’in kopan saç tellerinin olduğu belirtildi.Elif Bereket’in arkadaşları sürücünün hak ettiği cezayı alması için change.org üzerinden “Elif Bereket için adalet” başlıklı bir imza kampanyası başlattı.

ELİF KARDEŞİNE 'BENİ ALABİLİRMİSİN?'

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede “Olay günü ölen Elif Bereket ile kardeşi Yaşar Bereket karşıdan karşıya geçmek istediği sırada şüpheli Ali Badıllı'nın kullandığı 34 JV 0990 plakalı otomobil ile makas diye tabir edilen hareketi yapıp önünde sol şeritte ilerleyen aracı sağından geçmeye çalıştığı esnada Elif Bereket'e çarpması sonucu Elif'in hayatını kaybetti. Ölen kızın annesi Zelan Ateş Bereket, kızının ders bitimine 20 dakika kala arayarak kardeşi Yaşar'a "beni alabilir misin ?" diye sorduğunu, Yaşar'ın kardeşi Elif'i almaya gittiğini, saat 19:49 sıralarında ağabeyi kendisini arayarak kızının trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini söylediğini, kızının ölümüne sebep olanlardan davacı ve şikayetçi olduğunu beyan etti. Ölenin kardeşi Yaşar Bereket ise ablasının kendisine gerekli kitapları alması için kurs merkezine gittiğini kendisinin de ablasını almaya gittiğini, evlerine dönerken kendisinin önden ablasının da kendisinin arkasından karşıdan karşıya geçtikleri esnada yolu kontrol ettiğinde beyaz renkli bir arabanın arkasında siyah renkli otomobilin makas atarak geldiğini görüp "abla dur!" dediğini ve kendisini yolun karşısına attığını tam bu esnada siyah renkli otomobilin ablasına çarptığını, daha sonra aracın durmayarak kaçtığını beyan etti.”

OTOMOBİLİ 2 HAFTA ÖNCE 250 BİN LİRAYA ALMIŞ

Hazırlanan iddianamede kazaya karışan şüpheli Ali Badıllı'nın 2 hafta önce otomobili 250 bin liraya aldığınını belirterek şu ifadelerde bulundu: “Olay günü hatırlamadığı hızda seyir halinde iken sol şeritte hatırlamadığı bir arabanın seyir halinde olduğunu, görüş açısının kapalı olduğunu, bir anda önüne yaşını, cinsiyetini ve fiziki özelliklerini hatırlamadığı bir şahsın çıktığını, şahsı fark ettiği anda çarptığını, panik olduğunu ve başına ilk defa böyle bir şey gelmesinden dolayı olay yerinden kaçtığını, daha sonra kazada çarptığı kişinin kadın olduğunu ve vefat ettiğini öğrenince vicdan azabı çekmeye başladığını ve teslim olmak için Karaköprü Polis Merkezine gelirken polisler tarafından yakalandığını, böyle olmasını istemediğini, çok pişman olduğunu, kesinlikle kastının olmadığını, sağ şeritte gittiğinden yola çıkan kadını göremediğini, öncesinde görseydi kesinlikle duracağını, beyan etti. Yapılan otopside ise kazada yaşanan çarpmaya bağlı olarak Elif Bereket’in vücudunun büyük bölümünde kemik kırığı, iç organlarında hasar oluşması sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.”

ELİF BEREKET 67,5 METRE SÜRÜKLENMİŞ

Hazırlanan iddianamede “Somut deliller ışığında incelendiğinde şüpheli Ali Badıllı'nın suça yeter taksirli hareketlerinin olduğu, hızının şehir içi trafiğe göre aşırı yüksek olduğu, ölen Elif Bereket’e'e çarpma noktası ile kan izlerinin bulunduğu mesafe arasının 67,5 metre olduğu, izlenen görüntülerde ve alınan beyanlarda şüpheli Ali Badıllı'nın akan trafikte makas olarak tabir edilen önündeki aracı sağından geçme eylemi sonucu kazanın gerçekleştiği hususları birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin basiretli bir araç şoförü gibi hareket etmeyerek şehir içinde çok süratli gitmesi ve sağ şeritten araç geçmeye çalışması sonucu kazanın meydana gelebileceği neticesini ön gördüğü halde hızını kesmediği, işini şansına ve beceresine bıraktığı veya başka etkenlere (arabasının özelliklerine vb) güvendiği, bu sebeplerle hareketini sürdürdüğünün görüntü izleme ve olay yeri inceleme tutanaklarından anlaşıldığı ve şüphelinin TCK'nın 22/3 maddesinde geçen bilinçli taksirle hareket etmesi sonucu Elif Bereket'e çarparak ölümüne sebebiyet verdiği ve şüpheli hakkında kamu davası açmak için yeterli somut delillerin bulunduğu anlaşılmıştır. İddianamede, izlenen görüntülerde ve alınan beyanlarda Ali Badıllı’nın araçlara makas atması sonucu kazanın gerçekleştiği, hızını kesmediği gerekçesiyle bilinçli taksirle hareket ettiği anlatıldı.”denildi. kaynak: kanal63.com

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2021, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195