Title of a News Article

Karaköprü’de el emeği göz nuru sergisi açıldı

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Karaköprü Kültür Merkezinde kurs gören kursiyerler tarafından 1 yılda üretilen ürünler görücüye çıktı. Sergiyi gezen Başkan Baydilli, ürünlere hayran kaldı.

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kültür Merkezi’nde düzenlenen kursa katılan kursiyerlerin 1 yıllık çalışmalarından oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi. Karaköprü Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılışta kursiyerler tarafından yapılan mefruşat, yağlı boya, 3 boyutlu resim, dikiş nakış, örgü gibi çok sayıda el işi eserler, stantlarda sergilendi. Karaköprü Kültür Merkezinde düzenlenen sergiye; Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcıları, Karaköprü Belediye Meclis Üyeleri Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı. El Emeği Göz Nuru ürünleri yakından inceleyen Başkan Metin Baydilli, Başkan Bayık ve davetliler 1 yılda üretilen ürünlere hayran kaldılar.

 

Başkan Baydilli: “Şanlıurfa’mız Güneydoğu’nun incisi olacaktır”

Serginin açılışında konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli,  hedeflerinin sadece Karaköprü’yü değil, Şanlıurfa’yı Türkiye’nin en güzel yerine taşımak olduğunu belirterek, “Karaköprü Belediyesi olarak durmadan, yorulmadan çalışıyoruz ve çalışmaya da devam ediyoruz.  Şanlıurfa’mız ve Karaköprü’müz için ne kadar çalışsak ta ne kadar yorulsak ta azdır. Hedefimiz sadece Karaköprü’yü değil, Şanlıurfa’mızı Türkiye’nin en güzel yerine taşımaktır. Şanlıurfa’mızı Güneydoğu’nun incisi yapmaktır. Emin olun ki Karaköprü’müzü Şanlıurfa’mızın en gözde ilçesi olarak görüyoruz ve görmeye de devam edeceğiz. Karaköprü’müz için ne kadar çalışsak ta azdır. Biz Karaköprü Belediyesi olarak her alanda çalışmalar yapıyoruz. Fen İşleri olarak yeni yollar açıyoruz. Park ve Bahçeler olarak yeni parklar ilçemize kazandırıyoruz. Bu çalışmalar yeterli mi tabi ki de yeterli değil” dedi.

 

Başkan Baydilli: “İnsanlarımızın kültürle ilgilenmesi lazım”

Sergilen eserleri görünce mutlu olduğunu aktaran Başkan Baydilli, “Nasıl ki bir düşünür diyor ki, “Eğer bir ülkede herkes siyasetle uğraşıyorsa o ülke 3. Sınıf bir ülkedir.” Yani insanlarımızın kültürle de ilgilenmesi lazım. Karaköprü’müz o anlamda da üzerine düşeni yapıyor. Karaköprü’de, Kültür ve Sosyal İşler olarak 11 kursumuz mevcut.  Bu kurslarımızda ki öğrencilerimiz, hem eserler ortaya çıkarıyor. Hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Emin olun ki buradaki eserleri görünce mutlu olmamak elde değil. Gerçekten de hepsi birbirinden güzel… Ben burada emeği geçen ve eserlerin ortaya çıkaran tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Ellerine sağlık” diye konuştu.

AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy ise, “Böyle güzel bir sergiyi gezdiğim için çok mutluyum. Kısa bir sürede böyle güzel eserler oluşturabilen kursiyerleri de tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bu da gösteriyor ki Şanlıurfa’lının istediği zaman istediğini yapabildiğini gösteriyor. Karaköprü Belediyemiz ve AK Parti’li belediyelerin desteği ile bu tür sosyal projeler daha da gelişecektir. Şanlıurfa’mızda şehircilik ile birlikte kültürel anlamda da büyük gelişmeler olacaktır” diye konuştu.

Karaköprü Belediyesi Meclis Başkan Vekili Bekir Sıtkı Akyol ise, “Sergiyi açan öğretmelerimize, kursiyerlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu sergi ile birlikte çok güzel şeyleri yapabileceğimizi öğrendik. Ben emeği geçenleri bir kez daha tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Başkan Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’a, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy’a, Karaköprü Belediyesi Meclis Başkan Vekili Bekir Sıtkı Akyol’a, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Vildan Gönüllü Çelik’e ve Karaköprü Belediye Meclis Üyesi Ali Atlas’a tablo hediye etti. Öte yandan Karaköprü Kültür Merkezinde ki serginin 2 gün boyunca ziyaretçilere açık olacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195