Title of a News Article

Karaköprü’de engelli merkezi kuruluyor

 Engellilerin yaşam koşullarını iyileştirmek, üretime katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla Karaköprü Belediyesi ve Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği birlikte ilçede engelli merkezinin kurulması için çalışma başlatıyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Vildan Gönüllü Çelik ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneğini (ŞUOFİD) ziyaret etti. ŞUOFİD Başkanı Habip Polat ve engelli aileler ile görüşen Başkan Metin Baydilli ve beraberindekiler, Karaköprü Engelli Merkezi (KEM)’in ilçede kurulması için karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.

Ziyaret sonrası açıklama yapan ŞUOFİD Başkanı Habip Polat, “Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği olarak Karaköprü Belediyemiz ile birlikte ortaklaşa yapacağımız bir projemiz var. Karaköprü Belediyemiz ile beraber Karaköprü Engelliler Merkezini kurmaya çalışıyoruz. Şuanda kendi dernek merkezimizin bir bölümünü ayırarak oluşturuyoruz. İlerde daha güzel bir yerde içerisinde havuzu, fizik tedavisi olan ve tüm engel guruplarına hizmet edebilecek Şanlıurfa’da bir ilk olacak olan Engelliler merkezini yapmayı planlıyoruz. Ben Belediye Başkanımız Metin Baydilli ve Başkan Yardımcımız Vildan hanıma gönülden destekleri için teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Karaköprü’ye hizmetkâr olan Belediye Başkanımız, engellilere de hizmetkar olacaktır inşallah. Güzel günlerin bizi beklediğine inanıyorum. Tüm herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise; “Karaköprü Belediyesi olarak her alanda çalışmalarımız devam ediyor. Yeni yollar, yeni parklar yapıyoruz. Kırsal alanda da çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında bizim her vatandaşın yanında olmamız gerektiği düşünerek özellikle de ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızı da için neler yapabiliriz düşünceyle hareket ediyoruz” diye konuştu.

 

Başkan Baydilli: “Engelsiz bir hayat herkesin hakkı’dır”

“Engelsiz bir hayat herkesin hakkı’dır” diyen Başkan Baydilli şunları söyledi:  “Karaköprü’müz de bulunan Omurilik Felçlileri derneğinin talebi ile Karaköprü Belediyesi olarak Engelsiz bir hayat herkesin hakkı’dır düşüncesiyle hareket edip birlikte Karaköprü Engelliler Merkezi’ni kurmaya karar verdik.  Tabi hedefimiz burada Karaköprü’de yaşayan engelli vatandaşlara ulaşıp gerek sosyal hizmet ve gerekse istihdamı konusunda ne yapabiliriz, nasıl bir faydamız olur düşüncesindeyiz. Belediye bir vatandaşın doğumundan ölümüne kadar hizmetine talip olduğu, hizmetinden sorumlu olduğu için engelli vatandaşlarımızın da yanlarında olmamız gerektiğini, onların yaşamlarını kolay hale getirme, yaşadıkları bölgede daha huzurlu, daha güvenli yaşamaları için elimizden geleni yapacağız. Biz Karaköprü Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın kaldırımlarda geçişlerini kolaylaştırması için düzenlemeler yapıyoruz. Vatandaşlarımızın her zaman hizmetinde olacağız. Onlara yardımcı olacağız. Onların derdi bizim derdimiz, onların derdi ile dertleneceğiz”

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2016, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195