Title of a News Article

Karaköprü’de işçi kıyımı!

 Karaköprü’de işçi kıyımı!
banner206

UĞUR BUDAK 
AK Partili Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, seçimi kazanır kazanmaz, ilk işi kendisine oy vermeyenleri işten çıkarmak oldu.

30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Karaköprü Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Nihat Çiftçi, yerel seçimlerde kendisine karşı çalışan çok sayıda asgari ücretli personeli işten çıkardı.

İddiaya göre: Başkan Çiftçi, 30 Mart seçim sürecinde rakip adayların seçim bürolarına ajan göndererek, hangi işçilerinin kime destek verdiğini belirledi. Daha sonra 30 Mart seçimlerinden zaferle ayrılan Çiftçi, kendisine çalışmayan ve başka adaylara destek verdiğini belirlediği kişilerin isimlerini Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Göçebeler ve bazı birim amirlerine bildirdi.

 

İşçileri sorguya çektiler

Bunun üzerine Göçebeler ve birim amirleri, Başkan Çiftçi tarafından kendisine isimleri iletilen işçileri odalarına çağırdılar. İşçileri sorguya çeken Başkan yardımcısı Göçebeler ile birim amirleri, işçilere “Doğru söyleyiniz. 30 Mart yerel seçimlerinde kime oy verdiniz, hangi partiye oy verdiniz?” sorularını yöneltti. Bu sorgunun ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’ye ve ilçe belediye başkanlığı için başka partilere oy verdiklerini açıklayan çok sayıda asgari ücretle çalışan işçi işten çıkartıldı.

 

“Bu AK Parti’ye yakışmıyor”

İşten çıkartılan personeller,  dertlerini Urfastar’a açıkladı. 10-15 yıldır Karaköprü Belediyesinde asgari ücretle çeşitli kademelerde çalıştıklarını dile getiren işçiler, “Büyükşehir seçimlerinde AK Parti’ye ve ilçe seçimlerinde başka adaya oy verdik diye bizi işten çıkardılar. Biz de aslen AK Partiliyiz ama ilçe adayını sevmiyorduk diye başka partiye oyumuzu verdik. Bunun neticesinde işten çıkarıldık. Bu kesinlikle AK Parti’ye yakışan bir politika değildir” dediler.

 

“Perişan haldeyiz”

Yaşlarının ilerlediğini vurgulayan işçiler, “Bu saatten sonra ne iş yapabiliriz. Kirada oturuyoruz, kredi borçlarımız var, bundan dolayı perişan duruma düştük. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç’e sesleniyoruz, bize yardımcı olsunlar” diye ifade ettiler.

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2014, 21:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
URFALI
URFALI - 10 yıl Önce

her şey bekleni̇r ...... ampulculerden.

SIRADAKİ HABER

banner195