Title of a News Article

Karantinaları Sona Erdi

Koronavirüs salgını nedeniyle Cezayir'den getirilerek karantina altına alınan vatandaşlar, Şanlıurfa'dan ayrılırken duygusal anlar yaşandı.

Karantinaları Sona Erdi
banner206
HABERİN GALERİSİ
urfa_cezayir_karantina

urfa_cezayir_karantina

Koronavirüs salgını nedeniyle 5 Nisan 2020 tarihinde Cezayir’den alınarak Türkiye’ye getirilen Türk vatandaşları, Şanlıurfa’da tamamladıkları 14 günlük karantina süresinin sona ermesi üzerine memleketlerine yolcu edildi.

Şanlıurfa Valiliğinin yöresel hediyelik ürünlerden oluşan paketler hediye ettiği vatandaşlara, yol süresince ihtiyaçları olacak kumanyalar da Kızılay Şanlıurfa Şubesi tarafından dağıtıldı.

Hayatlarında ilk kez karantina gibi zorlu bir süreçle geldikleri Şanlıurfa’da karşılaştıkları misafirperverlik karşısında duygulanan vatandaşlar, virüs salgını sonrası ilk fırsatta gezmek için yeniden Şanlıurfa’ya geleceklerini söylediler.

Cezayir’den getirilerek Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü ve Harran’daki Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurtlarında 14 günlük gözlem ve izleme süresini tamamlayan 315 vatandaş, hazırlıklarını tamamladıktan sonra 21 araçla 43 ayrı memlekete yolcu edildiler.

Karantina süresi boyunca tüm yetkililerin yakın ilgi ve alakası ile misafir edildiklerini, günde üç öğün yemeklerinin karşılandığını ve kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söyleyen vatandaşlar, “Allah devletimizden razı olsun. Cezayir’den uçakla transferimiz sağlandı, Şanlıurfa’da 14 günlük karantina sürecini geçirdik. Şimdi ailelerimize kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süre boyunca bizlere destek olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımıza ve tüm Bakanlarımıza, bizleri ziyaret ederek ihtiyaçlarımızla yakından ilgilenen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile AFAD Şanlıurfa İl Müdürlüğü ve tüm kamu kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca yemek ihtiyacımızı karşılayan Kızılay Şanlıurfa Şubesine de özellikle şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştular.

Şanlıurfa Valiliğinin yöresel ürünlerden oluşan paketler hediye ettiği vatandaşlar, virüs salgını sona erince, ilk fırsatta Şanlıurfa’yı ziyaret edeceklerini ifade ettiler.

Karantina tedbirleri kapsamında yurt dışından ülkeye getirilen Türk vatandaşları, Türkiye’deki farklı illerde uygun bulunan öğrenci yurtlarında 14 günlük karantina sürecine tabi tutulmuşlardı. Karantina süresince yurtlarda ayrı ayrı ve ailece ayrı odalarda tutulan vatandaşların tüm ihtiyaçları kamu kuruluşları ve Kızılay tarafından karşılanmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195