Title of a News Article

Karataş: Kit çalışanlarının kadroya...

.

Karataş: Kit çalışanlarının kadroya...
banner206

Güvenlik-iş Sendikasi Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Karataş Kamu iktisadi Teşebbüsleri kadroya alınmaması ile ilgili bir açıklama yaptı.

Karataş yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın taşeronu bitiriyoruz açıklaması her kesimden takdir toplamıştır. Ancak 24 Aralık 2017 tarihli 696 sayıyla yayınlanan KHK ile bir milyona yakın taşeron işçisi kadroya alınırken kitlerin bir kısmı dahil edilmiş önemli bir kısmı üvey evlat muamelesi görmüş ve kapsam dışı bırakılmıştır. Bu durum sayısı 50 bin olan taşeron Kit çalışanını aileleriyle birlikte hayal kırıklığına uğratmıştır, bu durum insan hak ve hürriyetleri bakımından eşitlik ve adalet kavramına ters düşmektedir." dedi.

Sözlerini sürdüren Karataş, "Ailelerine kadar uzanan psikolojik bir tramvaya yol açmakla beraber çalışma hevesimizi alt üst etmiştir. KİT Çalışanları devletimiz ve milletimiz için Stratejik ve Hayati önem arz eden kurumlara hizmet veren ayakta tutan işçiler olarak her zaman demokrasinin ve hükümetimizin yanında birlik ve beraberliği savunmaktan geride kalmadılar. Bunun en basit örneği 15 Temmuz hain darbe girişimi ile gösterdikleri çabadır.

Birileri banka ve benzin kuyruğunda iken taşeron işçiler sosyal medyada örgütlenip aylarca meydanlardan ayrılmadılar. Çünkü hükümetimize gelecek zarar gerçekte milletimizin Birliği'ne beraberliğine atılan Bomba olduğunun bilincinde idiler. Birlik beraberlik şiariyla Tek Bayrak, Tek Devlet, Tek Vatan, Tek Millet ideolojisine ters düşen bu haksızlık karşısında kamu kurumlarında tek olması gereken işçi Emekçi birlikteliğinin tesis edilmesi iş, işçi ayrımı yapılmaksızın 1 Milyon Taşeron çalışanlara kadro verilmesi ne kadar isabetli ise onların haklı sevincine kitlerinde ortak edilmesi gerekmektedir ve bu talep KİT çalışanlarının en doğal hakkıdır.

İvedi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemiyle 50.000 kit çalışanının kadroya dahil edilmesi gerekmektedir. Bu sayede günlerdir Aileleri ile birlikte yaşadığı psikolojik Hayal Kırıklığı aşılacaktır. 2023 Türkiye’sinin işçi emekçileri olarak sayın cumhurbaşkanı ve tüm hükümetimizden istediğimiz bu hatadan bir an önce geri adım atılması hak ettiğimiz sürekli işçi kadrosuna Mazlum 50 bin kit çalışanında dahil edilmesidir. Ayrım yapılmaksızın kadroya dahil edilmemiz devletimize şan ve şeref ile birlikte güç katacaktır." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2018, 21:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142