Title of a News Article

Kardeşlik köprüsü kuruldu

.

Kardeşlik köprüsü kuruldu
banner206

Keçiören Belediyesi, "Kültür Köprüsü Projesi" kapsamında Siverek Belediyesi'nin yönetici ve çalışanlarından oluşan bir heyeti misafir etti.

Keçiören Belediyesi, "Kültür Köprüsü Projesi" kapsamında Siverek Belediyesi'nin yönetici ve çalışanlarından oluşan bir heyeti misafir etti. Şanlıurfa kültürünü Keçiören'e taşıyan sıra gecesinde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da Siverekliler ile birlikte halay çekti.

Keçiören turuna çıkan Siverek heyeti Botanik Parkı, Deniz Dünyası, Kalaba Spor Merkezi, Keçiören TOGEM Binası, Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezi, Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Alanı, Kartaltepe Kent Ormanı ve Mesire Alanı'nı gezdi. Estergon Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen sıra gecesine ise Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr.Hasan Maral, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil de katıldı.

 

BİRLİKTE KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIZ

Bu güzel projeyi gerçekleştiren Kalkınma Bakanlığı'na ve Karacadağ Kalkınma Ajansı'na teşekkür eden Başkan Mustafa Ak, "Çok faydalı ve yararlı bir proje. İyi ki yapıldı. Bugün Keçiören'e ve bizlere misafir oldunuz, hoş geldiniz. Bizler ülkemizin her bir karış toprağını önemsiyoruz. Aynı zamanda her bir insanımızı da önemsiyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte kardeşçe yaşayacağız" dedi. Her belediyenin bir diğerinden öğreneceği şeyler olduğuna dikkat çeken Başkan Ak, "Siverek Belediyesi ile karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunduk. Keçiören'i tanıyıp çalışmalarımız ile ilgili bilgi edindiler. Biz de sizin orada gördüklerimizi burada uyguluyoruz. Sizleri misafir etmekten gurur duyuyoruz" diye konuştu.

 

URFA VE SİVEREK'İN SELAMI VAR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi, Şanlıurfa ve Siverek'in selamını getirdiğini belirterek, "Kültürel ve sosyal projeler insanı esas alan projelerdir. Anadolumuzun çok önemli zenginliklerini, kültürel değerlerini birlikte paylaşıyoruz" mesajını verdi. Sosyal etkileşim projesi çerçevesinde iki gündür Keçiören'de olduklarını ifade eden Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Postacı da, "Keçiörenimizin çok önemli projelerini bu iki günde tanıma imkanımız oldu ve çok önemli çalışmalarını görerek bilgi edindik. İnşallah biz de onları Siverek'de misafir edeceğiz. Kardeş belediye olarak aramızdaki istişareyi devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından türkü ve çiğ köfte ziyafetine geçilirken, Başkan Ak da gecede Siverekliler ile birlikte halay çekti. Program Başkan Ak'ın Nihat Çiftçi ve Hasan Postacı'ya plaket takdimi ile sona erdi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı bünyesinde hayata geçirilen "Kültür Köprüsü" projesini Keçiören Belediyesi ve Siverek Belediyesi ortaklaşa yürütüyor. Proje ile doğu-batı belediyeleri arasındaki bağların kuvvetlendirilerek kültürel etkileşimin ve tecrübe paylaşımının sağlanması amaçlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2015, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195