Title of a News Article

Kardeşlik Temelli Yaklaşım...

.

Kardeşlik Temelli Yaklaşım...
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Hüseyin Büyükfırat önemli açıklamalarda bulundu. İşte Büyükfırat ile yapılan O röportaj
 Soru: Sizin için toplumsal kardeşliğin temeli nedir?

Kardeşlik dediğimiz olgunun oluşabilmesi için meseleye tarihsel ve inanç bazında bakmamız lazım. Meselenin halledilmesinde manevi dinamikler öne çıkar. Her sorunda olduğu gibi bu sorun da inanç sistemi ile ele alınmalıdır. Allah tüm canlıları gözetmiş ve haklar vermiştir.

Uhuvvet ve kardeşliğin temelinde "Arabın Aceme, [Arap olmayana] Acemin Araba üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızının karaya, karanın kırmızıya üstünlüğü yoktur. Hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir." Hadis-i Şerif'i yatar. Yalnızca Üstünlüğün takva üzerinden alındığı sistemle birleşip güç oldular. Bu güçle dışarıya karşı birliktelikle hareket edip korudular, önlediler ve önlem aldılar.



İslam Diplomasisi



Soru: İslam, sosyolojik problemlere siyaset temelinde nasıl bir yaklaşım sergiliyor?




Cahiliye döneminde Evs ve Hazrec adında 2 kabile vardı. Arasında 120 yıl süren savaşlar olmuş, bu süreçte iki taraf da çok sayıda kayıplar vermiş. 'Yevm-i Baus' denilen harb ise en şiddetlisi ve yakın zamanda olan acısı taze harb idi. İşte bu iki kavmi Efendimiz Medine'ye gelince barıştırmış ve kardeşlik getirmiş. Medine civarında Beni Kureyza, Beni Nadir ve Beni Kaynuka adlarında 3 büyük Yahudi kabilesi vardı. Müslümanların özellikle de bu iki kabilenin barıştıklarını görünce telaşa kapılmışlar. Medine ahalisinin bir araya gelmemelerini sağlamak için bu Yahudi milletinin bir taifesi Evs diğer taifesi Hazrec kabilesi yanında görünürdü. Onlara 'Yevm-i Baus'u hatırlatıp devamlı surette onları birbirine düşürüyorlardı. Kabilelerin silahlanıp savaş hazırlığı yaparken gören Efendimiz; "Kardeşlikten sonra tekrar küfre mi dönüyorsunuz." diye onları uyardı ve tekrar kardeşliklerini sağladı



Asrı Saadetten Günümüze Medya 



Soru: Asr-ı Saadetten günümüze siyaset-medya ilişkisini değerlendirir misiniz?




Şiir o günkü medya demektir. Bu günün şairleri ise medyadır. Yahudi sermayesiyle oluşturulmuş şairler aynı metotla bugün Ortadoğu bölgesinde Kürt-Türk-Arap hatta Mezhep Savaşını körüklüyor.
 Efendimiz asr-ı saadet döneminde bölgenin güvenliğini sağladıktan sonra 1000 yıl bölgede kardeşlik hüküm sürmüştür ta ki Osmanlının yıkılışına kadar. Osmanlının yıkılışına kadar 2 tane olan Müslüman Devlet (Osmanlı ve İran) sayısı, ilk olarak Arnavutluk'un bağımsızlığını ilan etmesiyle başlayan süreçte 60'a kadar çıkmıştır. Müslümanlar böl-parçala-yönet mantığıyla parçalanmıştır. Avrupa'da sadece suni olan sınırlar bizde mayınlı arazilerle ayrılmıştır.

Tarihin Dönüm Noktasında Urfa



Soru: AK Parti, tarihsel kökenlere tutanarak yürüyen bir siyasi vizyona sahip. Urfa bu vizyona nasıl bir katkı sağlıyor?

Günümüzde bu üç milletin kardeşlik içinde yaşadığı en önemli kent Urfa'dır. Bölgede halkımızı birbirine düşüremediler. Urfa barış ili aynı zamanda büyük Şam-ı Şerif toprağıdır. Urfa'nın önemi Haçlılar Kudüs'ü işgal etmeden önce Urfa'yı almışlardır ve Selahaddin Eyyubi de aynı şekilde Kudüs'ü fethetmeden önce Urfa'yı almıştır. Yani dağılışın ve tekrar toparlanışın merkezi Urfa olmuştur. Bu minvalde stratejik ve kültürel bir anahtardır.

Uhuvvet olursa kardeşlik hâkim olur. Bediüzzaman'ın bu sözü inşallah gerçekleşecek. Erdoğan'la başlayan çözüm süreci ve onun kardeşinin dertleriyle dertleniyor oluşu dünya Müslümanlarına ümit ışığı olmuştur. “One Minute” bu bağlamda milat olmuştur.
 Sonuç olarak bu çözüm süreci ve kardeşliğin çözülmesi Urfa ile doğru orantılıdır. Bölgeyi iyi okumak ve sorunlara hâkim olmak gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2015, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195