Title of a News Article

‘Kariyer ve İstihdam Fuarı’ açıldı

.

İŞKUR tarafından düzenlenen ‘Kariyer ve İstihdam Fuarı’ açıldı.

Şanlıurfa’nın işgücü piyasasını halkına sunma ve işverenler arasındaki etkileşimi artırma, işçi işveren ilişkisini doğrudan kurabilme amacıyla ‘Kariyer ve İstihdam Fuarı’ Mozaik AVM Konferans Salonu’nda açıldı.

Fuarın açılışına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Milletvekilleri Mahmut Kaçar, Ahmet Eşref Fakıbaba,  İbrahim Halil Yıldız, SGK Başkanı Selim Bağlı, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya ve çok sayıda davetli katıldı. Salonun girişinde ilçelerde ve kent merkezindeki kurslarda hazırlanmış el işi ürünler sergilendi.

Programda konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, “Bu fuar süresince nitelikli gençlerimizin fuara katılan firma temsilcileriyle direk iletişimlerinde, firmaların üretimleri, personel politikaları, iş ve staj olanakları, iş tecrübeleri, çalışma koşullarının gerçekleri firmanın eleman tercihlerinde göz önüne aldığı önemli noktalardır. Herhangi bir mesleği olmayan, istihdam edilmeyen, istihdamında zorluk yaşayan bireylere de gerek iş aramada gerekse de meslek edinmede yol göstererek istihdam edilmelerini kolaylaştırmak için; Meslek edindirme kursları, iş bağı eğitim programları ve Toplum Yararına Programlar projelerine devam ediliyor. İşverenlere de teşvik konusunda nemli bilgiler veriliyor” dedi.

 

Fakıbaba: İşsizlik ilk sırada

Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba da, Şanlıurfa’nın sorunlarını hep tespit ettiklerini ve hep birinci sırada işsizliğin geldiğin belirterek, “Esasında sosyal devlet olarak bunu önlemek zorundayız. Kadınına, gencine, engelli arkadaşlarımıza iş bulamıyorsak bunun hepsi bize aittir. Bir defa sosyal bir devlet olarak biz mutlaka mutlaka bizden iş isteyen gencimize iş vermek zorundayız. Bu gencimizi evlendirmek kaydıyla ona bir ev vermek zorundayız. Bizim işimiz bu. Bu bağlamda 16 Nisan bunun için bir devrim olacak. 15 Yılda çok büyük işler yaptık ama bu sistem değişikliği ile özellikle Şanlıurfa’nın ve Güneydoğu’nun özel imkanlara kavuşması gerektiğini Sayın Cumhurbaşkanımıza en iyi şekilde anlatacak arkadaşlarınız arasındayız. 6. Bölgenin avantajları bize yetmeyebilir, çünkü Şanlıurfa kilit bir şehirdir, Şanlıurfa gerçekten her şeyin en iyisini hak ediyor” diye ifade etti.

 

Kaçar: İŞKUR eskiden tabela kurumuydu

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ise, İŞKUR’un 15 yıl öncesine kadar bir tabela kurumu olduğunu vurgulayarak, “Bugün gerçekten asıl amacına hizmet eden, bu ülkede iş bekleyen, aş bekleyen insanımıza, gençlerimizin elinden tutan köklü bir görevi gören ve şuanda dünyada en büyük istihdam noktasındaki aracı kurumlarımızdan bir tanesidir. Bu konuda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye kaydetti.  

 

Yıldız: Ekonomik ve siyasi istikrar şart

Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız da, yatırımcıların yurtdışına yaptığı yatırımlardan bahsederek, “Yıllarca cebimizdeki parayı yurtdışına götürüp, yurtdışında fabrika yapıldı ve bu nedenle insanımız yurtdışına göçmek zorunda kaldı. Bir ülkede işsizliğin ortadan kaldırılabilmesi için kesinlikle ekonomik ve siyasi istikrarın olması gerekiyor. Ekonomik ve siyasi istikrarın olabilmesi için siyasi partilerin uzun sürede yani 1, 1 buçuk yıla bir seçim olacağına 5 yılda bir seçim olması gerekiyor. Oysaki bizim ülkemizde şuanda 64. Hükümet mevcut, yani 200 yıl sonra 64. Hükümet olması gerekirken biz şuan 64. Hükümeti yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bağlı: 2 Milyon kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz

SGK Başkanı M. Selim Bağlı da, konuşmasında şunları kaydetti;

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilen Milli Seferberliğin bir yansıması olarak, Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından da Çalışma hayatında milli seferberlik başlatılmış ve böylelikle sizlerle sahada daha yakın temasa geçmiş bulunmaktayız. Ülkemizin 81 il müdürlüğünde, hem iş arayanlarımıza hem işverenlerimize hizmet sunan iş ve meslek danışmanlarımız hizmeti ayağınıza getiriyor. Valilik, kaymakamlık, muhtarlık binalarında, üniversitelerde, alışveriş merkezlerinde, iş hanlarında, TOBB’a üye oda ve borsalarda ve de camilerde sizlere hizmet sunmak için bekliyorlar.

Tarihin en büyük istihdam seferberliğinde hedefimiz 2 milyon artı istihdam. Bu kapsamda uygulamaya başlanan istihdam teşvikiyle de işverenlerimize destek oluyoruz. İşverenlerimizin bu yılın sonuna kadar mevcut çalışanlarına ilave olarak, İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasından, alacakları her bir sigortalı için sigorta primi ve vergi ödemelerini devletimiz üstleniyor. Kuruluşlar, sanayici ve işletmeciler, yerel düzeyde işgücünü arz edenler ile talep edenler bir araya gelmekte mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasında kalıcı ve kurumsal bir iletişim mekanizması kurulmaktadır. Fuarlar sırasında çeşitli seminerler ve sunumlar gerçekleştirilerek bireylere iş arama becerileri ve istihdam imkanları ile ilgili bilgiler de verilmektedir.”

İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Sait Ardan ise, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Ocak’ta istihdam çağrısı Seferberliği kapsamında, çalışma ve sosyal bakanlığımız “Çalışma hayatında Milli Seferberlik” başlatmıştır” diyerek, şu ifadelere yer verdi;

Bu fuarda iş var sloganı ile açılışını gerçekleştireceğimiz fuarın, özellikle gençlerimizin geleceğine yön veren projeler ve istihdam çalışmaları ön planda tutmaktadır.

Türkiye’nin genç nüfus olarak öncelikli olan şehrimizde nitelikli gençler ve geleceğe yön veren bireyler yetiştirmenin düşüncesi ile işveren ve çalışma hayatını yerinde inceleyen bizlere ilham veren heyetimizin bizlerle bu şehirde olmaları bizleri motive etmektedir.2 Gün sürecek fuarda, hem iş gücü hayatına hem de sosyal hayata yönelik yapacağımız sunum, söyleşi, panel ve organizasyonlarda iş gücü piyasasına canlılık getirmesini diliyorum.

Sayın Valimizin istihdama yönelik STK çalışma fikir ve projelere verdikleri desteklerin şehrimizde yeni ve kalıcı yatırımcılar sunacağının temennisi ile tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Şanlıurfa’da en çok istihdam sağlayan kuruluşlara teşekkür plaketi verildi. Ardından protokol üyeleri tarafından ‘Kariyer ve İstihdam Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi.

Bu arada ‘Kariyer ve İstihdam Fuarı’nın 2 gün açık kalacağı öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142