Title of a News Article

KAŞİP, kongreye gidiyor

 KAŞİP, kongreye gidiyor
banner206

Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) İkinci Olağan Kongresi’ni 23 Haziran Pazartesi günü saat 16.00’de Şair Nabi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek.

Genel merkezi Şanlıurfa’da bulunan Kamu Şirket Personelleri Derneği, 23 Haziran Pazartesi günü seçime gidiyor. Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan ikinci olağan genel kongreye il merkezinin yanı sıra çok sayıda ilden de katılımın beklendiği belirtildi.

Kongre öncesi Urfa’daki tüm taşeron işçilere seslenen dernek genel başkanı Hakan Aydın, “KAŞİP’te hizmet ettiğim süre zarfında bizden önce yola çıkanları hizmette geride bıraktık. Türkiye’nin medeniyet kültür ve barış şehri Şanlıurfa’dan yola çıkarak ülkemizin her karış toprağına davamızı yani taşeron işçi meselesini yazdık. Duymayana duyurduk, inanmayanı inandırdık. Gücümüzü coşkumuzu cesaretimizi işçimizden aldık. Koltuktan güç almadık koltuğa güç kattık” dedi.

 

‘TAŞERON İŞÇİYE HAKLARI VERİLMELİDİR’

Açıklamasında taşeron işçi sorunlarına değinen Aydın, “Taşeron Türkiye’nin kaderi olmamalıdır. Yöneticinin iki dudağı arasında işten çıkarılabilecek ve ekmeğinden olabilecek taşeronlukta bu sistemin artık değişmesi gerekiyor. Defalarca gündeme getirdiğimiz ve önümüzdeki süreçlerde daha gür sesle dillendireceğimiz taşeron işçiye sosyal güvence sorununun bir an önce çözüme kavuşması gerekmektedir. Soma’dak canını yitiren, tersanelerde yaralanan, asgari ücret aldığı halde işten atılma korkusu yaşayan ve örneklerini sayarak bitiremeyeceğim nice olayların mağdurları bizleriz. Onun için hükümetin bu sese kulak vermesini tekrardan duyuruyorum” diye konuştu.

Şu anda tek liste halinde gidilmesi beklenen kongre için Aydın ayrıca, yönetimde yer almak isteyen işçilerin derneğe müracaat etmesi gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2014, 18:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195