Title of a News Article

Katiliyle aynı karede

.

Katiliyle aynı karede
banner206

Şanlıurfa’da Ayn-El Vatan (Vatanın Gözü) adlı gazete çıkartan Faris El Hamidi ile İbrahim Abdulkadir’in, başları kesilerek öldürülmesindeki bir numaralı şüpheli Talas El Surur’un Suriye’ye kaçtığı ortaya çıktı. Türkiye’ye sığınmacı olarak geldiği belirlenen Surur’un, terör örgütü IŞİD’in Rakka merkez komutasından aldığı talimatla gazetecileri öldürdüğü, Türkiye’de kaldığı süre içerisinde IŞİD’i, Türkiye’deki Suriyelilerle ilgili bilgilendirdiği saptandı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nün olayın aydınlatılması için kurduğu özel ekip, Talas El Surur’un öldürdüğü gazetecilerden İbrahim Abdulkadir ile çektirdiği fotoğraflarına ulaştı. Surur’un fotoğraf çekiminde işaret parmağını kaldırarak poz verdiği de görülüyor. Evde de farklı kişilere ait ayak izleri tespit edildi. Detaylı incelemelerin ardından bir numaralı şüpheli olarak Talas El Surur’un kimliğine ulaşıldı. Surur’un, cinayetin hemen ardından Şanlıurfa’dan ayrıldığı, önce Gaziantep, ardından da Kilis’e geçtiği belirlendi. Surur’un aynı günün gecesinde Kilis Elbeyi ilçesine, buradan da yasadışı yollardan Suriye’ye geçtiği tespit edildi. Surur’un Suriye’ye geçtikten sonra IŞİD’in merkezi olarak bilinen Rakka’ya gittiği saptandı.

 

SIĞINMACI OLARAK GELMİŞ

Surur’la ilgili istihbarat çalışmasında da önemli detaylara ulaşıldı. Surur, öldürdüğü 2 gazeteciyle, ‘IŞİD’den kaçtım’ diyerek arkadaşlık kurup yerleşmiş. Surur’un hem gazeteciler hem de Türkiye’deki Suriyeliler ile ilgili istihbarat toplayarak IŞİD’e aktardığı, örgüte eleman kazandırmak için de çalışma yürttüğü belirlendi. Katliamda Surur’a yardım ettiği belirlenen 2 kişiden birinin Türk vatandaşı olduğu tespit edildi. Polis, Suriye’ye kaçan Surur’un yanı sıra Türkiye’de olduğunu değerlendirdiği diğer 2 IŞİD militanın yakalanması için çalışma yürütüyor. (hürriyet)

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195