Title of a News Article

kavgayı Kaçar önledi.

.

kavgayı Kaçar önledi.
banner206
Akparti Yozgat il başkanlığı kongresinin de çıkan olayları Akparti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar önledi. 
 Bozok Spor Salonu'nda yapılan AKP İl Kongresi'ne Adalet Bakanı Bezir Bozdağ, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal katıldı.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı konuşmada, partisinin oylarında düşüş olduğuna ilişkin anketlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bozdağ, "Ben diyorum ki bu anketcilere siz hep anket yayınladınız bütün seçimler öncesinde Ak Parti'yi düşen, kaybeden, kaybedecek olan partiler olarak gösterdiniz, peki ne oldu. Seçimde vatandaşımız manşetin büyüğünü attı bu anketçilerin her birini tekzip etti, yalanladı. Onunu için 2015’te inşallah bu anketçileri bir kez daha milletimiz sandıkta yalanlayacaktır" dedi.
KONGREDE TARTIŞMA
Konuşmaların ardından mevcut İl Başkanı Harun Lekesiz ve eski il başkanlarından Zekeriya Avşar, listelerini divana sundu. Ancak divan başkanı Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Zekeriya Avşar’ın listesini eksikler olduğu gerekçesiyle kabul etmedi. Bunun üzerine kürsüye gelen Zekeriya Avşar, listede eksiklik olmadığını partiler kanununa uygun olduğunu ve divanın yanlı tutum sergilediğini söyledi. Avşar, bağırarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada haksızlık var. Divan benim listemde iki ismi istifa ettiriyor ve listemi kabul etmiyor. Bu parti tüzüğüne aykırı. ‘Mahmut Kaçar, bu işi bilmiyorsan divan başkanlığı yapmayacaksın. Bu partinin bu günlere gelmesinde benimde emeğim var. Süleyman Soylu yokken bu partide ben il başkanlığı yapıyordum. Hizmet ediyordum. Özgürlükten, demokrasiden bahsediyorlar ama bizim hakkımızı yemeye gasp etmeye çalışıyorlar."
Tartışmalar kongrede gerginliği tırmandırınca Bekir Bozdağ, Süleyman Soylu ve Mustafa Elitaş ile milletvekilleri solonu terk etti. Uzun süre yaşanan tartışma sonunda Divan Başkanı Mahmut Kaçar, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüşüp, listeyi tekrar kabul ederek oylamaya geçildi.
Kongrede 590 delege oy kullandı, 459 mevcut başkan Harun Lekesiz'e, 129 oy ise Zekeriya Avşar'a çıkarken, 2 oyda geçersiz sayıldı 

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2015, 19:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142