Title of a News Article

Kaya mezarlar turizme kazandırılıyor

Kaya mezarlar turizme kazandırılıyor
banner206
Şanlıurfa Kalesi'nin eteğinde gün yüzüne çıkarılan tarihi kaya mezarları turizme kazandırılacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, ilgili daire başkanları ile incelemede bulunduğu kale eteğinde çevre düzenleme işleminin başladıklarını söyledi.

Başkan Güvenç ve beraberinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfettin Gencer ile Urfa Kalesi eteklerinde incelemelerde bulundu, sürdürülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. İncelemenin ardından açıklama yapan Başkan Güvenç, söz konusu alanda daha önce kamulaştırma yaptıklarını ve yıkım sonrası alanda Roma dönemine ait kaya mezarların ortaya çıktığını söyledi.

İmar kurulunun koruma imar planı yapılmadan alanda herhangi bir çalışmanın yapılmasına izin vermediğini vurgulayan Başkan Güvenç, plan hazırladıklarını ve kuruldan geçtiğini ifade etti. Projenin 3 Milyon TL'ye mal olacağını aktaran Güvenç, "Şuanda müteahhitte yer teslimi yaptık. İnşallah alanda ortaya çıkarılan 80 kaya mezarla Şanlıurfa turizmine, tarihi varlığına ve kültürel varlığına önemli bir katkı sunmuş olacağız. Gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum tekrar hayırlı olsun diyorum" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2015, 21:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195