Title of a News Article

Kaya; “Özel sektör yatırımları artmalı”

 Kaya; “Özel sektör yatırımları artmalı”
banner206

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, kalkınmanın sürdürülebilir olması için kamu yatırımlarına paralel olarak özel sektör yatırımlarının da artması gerektiğini söyledi. 

Karacadağ Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu 2014 Birinci Olağan Toplantısı’nda konuşan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yeni teşvik yasasıyla birlikte 6. Bölgede yer alan Şanlıurfa ve Diyarbakır’a sağlanan avantajlara değinerek, kalkınmanın sürdürülebilir olması için kamu yatırımlarına paralel olarak özel sektör yatırımlarının da artması gerektiğini söyledi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın Şanlıurfa ve Diyarbakır’da bulunan Yatırım Destek Ofislerinin teşvik sisteminin getirdiği avantajları yatırımcı ve girişimcilere anlatarak onların kararlarına yardımcı olduğunu aktaran Kaya, bu çabaların arttırılacak sürdürülmesi gerektiğini belirtti. 

Kalkınmanın; bölgede daha iyi ekonomik ve sosyal şartlar sağlamak amacıyla asgari ortak bilinç ve amaçlar çerçevesinde kamu ve özel sektör ile sivil toplum farklı kesimlerin ortaklaşa sürdürmeleri gereken bir gelişme süreci olduğunu ifade eden Kaya; Karacadağ Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu’nun da bu amaçla kurulduğunu ve yerel aktörleri bir araya getiren önemli bir yapıya sahip olarak tasarlandığını söyledi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın 2010 yılından beri çeşitli programlar uyguladığını ifade eden Kaya, bu güne kadar 381 projeye hibe desteği verildiğini belirtti. Kurum ve kuruluşlara 88 farklı teknik destek verildiğini ve bu destek tutarlarının 83 milyon liraya ulaştığını kaydeden Kaya, 2015 yılında Ajans tarafından verilecek olan mali destekler için program hazırlık çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Diyarbakır Liluz Otel’de gerçekleştirilen toplantıya; Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Kalkınma Kurulu aşkanı Mehmet Kaya, Ajans Genel Sekreteri İlhan Karakoyun ile Şanlıurfa ve Diyarbakır’dan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve işadamları katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195