Title of a News Article

Kayyum bahanesiyle yaşamı durduruyorlar…

.

Kayyum bahanesiyle yaşamı durduruyorlar…
banner206

OHAL kapsamında DBP'li Viranşehir, Bozova ve Halfeti Belediyeleri kısmi Kayyum uygulamasını bahane ederek ilçelerinde hayatı durma noktasına getirdikleri ileri sürülüyor. 
Doğu ve Güneydoğu’da bulunan bazı DBP’li Belediyelere iç işleri Bakanlığınca kayyum atanırken, Bir çok  Belediyeye  ise ihale ve bazı işlerin yapılması kararı  kaymakam iznine bağlanmıştı. Kayyum uygulanmasının olmamasına rağmen,  İlçe Kaymakamlıklarının OHAL yetkisini kullanarak  Belediyelerin aldıkları kararları denetim, yapılan harcamalarda usulsüzlük olup olmadığı denetlemekler  görevlendirilen ilçe Kaymakamlarını protesto eden DBP’li Belediyeler protestolarını sürdürüyorlar. Alınan bilgilere göre ilçe Belediyelerinin aldıkları kararların onaya göndermemekle propaganda yapmak istedikleri ifade ediliyor. 

Şanlıurfa’nın Suruç ilçe Belediye Başkanı Orhan Şansal’ın aldığı mahkumiyet sonrası firar etmesi ve ilçede ki bazı uygulamaların ardından İç işleri Bakanlığı tarafından  Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz kayyum başkanı olarak atanmıştı.  Bu kararın ardından geçtiğimiz Eylül ayında  OHAL yasası kapsamında Kanun hükmünde kararname ile  Bozova, Viranşehir ve Halfeti ilçelerinin ihale işlemleri başta olmak üzere bazı kararları ilçe Kaymakamı onayına bağlandı.

Bakanlar kurulunun aldığı bu karar üzerine, Bozova, Halfeti ve Viranşehir Belediye Başkanları ve meclisi görevlerine devam etmelerine rağmen kısmi Kayyum olarak gördükleri kararı protesto ederek hiçbir faaliyetlerini ilçe Kaymakamına göndermeyeceklerini açıklamışlardı.

DBP Genel merkezinden gelen talimatı uygulayan Halfeti, Bozova ve Viranşehir ilçe Belediye Başkanları kendi ilçelerinde hayatı durdurma noktasına getirdikleri vurgulandı. Bozova

Geçtiğimiz Eylül ayında belediye faaliyetlerine kaymakamlık onayı şartı getirilen DBP'li Viranşehir, Bozova ve Halfeti’de hayat durma noktasına gelmiş durumda görünüyor. Bu üç ilçenin de ‘kısmi kayyum’u bahane ederekken, ilçelerde hizmet yapmadığı öğrenildi. Şuanda bu ilçenin de, hiçbir faaliyet için kaymakamlığa başvuru yapmadığı belirtiliyor. Özellikle Bozova Belediyesinde temizlik ihalesinin sona erdiği ve ‘Kısmi Kayyum’ nedeniyle hizmet alımı yapmadığından dolayı bu ilçede çöplerin bile toplanmadığı kaydediliyor. Belediye hizmetlerinden faydalanmadıklarını vurgulayan bazı vatandaşlar, “Biz şikayetlerimizi dile getiriyoruz ama Belediye yetkilileri kısmi kayyumu bahane ederek, hizmet yapamadıklarını belirtiyorlar. Artık belediyelerin belediyecilik hizmetlerini yerine getirmelerini bekliyoruz, yoksa bu gidişatla çok perişan hale geleceğiz” dediler.

 

ALACAKLARINI ALAMIYORLAR

Bu arada Viranşehir, Bozova ve Halfeti ilçelerinde hizmet yapan bazı müteahhitlerin bu belediyelerden alacaklarını alamadıkları öğrenildi. Bu nedenle iflasın eşiğine gelen müteahhitler, “Artık alacaklarımızı alabilmek için belediyelere gidip gelmekten bıktık, bundan sonra ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bizi fazla mağdur etmelerini istemiyoruz, bu işe bir çözüm bulunsun” diye ifade ettiler.

 

AKGÜN: GENEL MERKEZLERİNİ DİNLİYORLAR

Ak Parti Bozova ilçe Başkanı Av. Mehmet Akgün, kasıtlı bir şekilde Bozova ilçesinde Belediye hizmetlerinin askıya alındığını ifade ederek şunları söyledi ‘ DBP’li Bozova Belediyesi kendi genel merkezilerinin talimatlarını uyguluyorlar. Hiçbir kararı  Kaymakam onayına göndermeyeceksiniz diye, Memur ve içşi maaşları ödenmiyor, geçici çalışan temizlik işçileri ihalesi sona ermişti, ihaleyi yenilemediler, 50’ye yakın işçiyi çıkartarak işinden ettiler, kara propaganda yaparak hizmetlerin Kaymakam tarafından durdurulduğunu ifade ediyorlar, yalan söylediklerini herkes biliyor, Belediyede herkes görevinin başında ama görev yapılmıyor, Temizlik düzenli yapılmadığı gibi, makina ikmal da hiçbir araç çalışmıyor, kırsal kesimde yapılması gereken işler durmuş durumda, Kayyum bahanesi ile siyaset yapıp halk üzerinde propaganda yapmaya çalışıyorlar, ancak Bozova halkı olan biteni çok iyi biliyor. Bugüne kadar Bozova Belediyesinden ilçe Kaymakamının onayına gönderilmiş bir tek yazı ve evrak yoktur, Kaymakamlık makamında bekleyen hiçbir dosya yoktur, aylar öncesinden Bozova belediyeye iş yapan, mal satan esnafın borçları ödenmiyor, Belediyenin almış olduğu bu kararından vazgeçmesini bekliyoruz’ dedi.

Başkan Akgül, Belediyenin iş ve işlemlerinin yapmakta yetkili olduğunu ancak bazı kararların sadece bilgi amaçlı olarak ilçe kaymakamıyla paylaşılması gerektiğini vurgulayarak ‘ Belediyenin tüm hizmet akışına ve yapmayı planladıkları projeleri kimse engellemiş değil, karar gereği belediye sadece ilçe kaymakamına bazı kararları ve yaptığı harcamaları bilgisini vermesi gerekiyor, konu tamamen bundan ibarettir, halkımız bunu bilsin istiyorum’dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2016, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195