Title of a News Article

Kemal Süt ile özel röportaj...

.

Kemal Süt ile özel röportaj...
banner206

Şanlıurfaspor İcra Kurulu Başkanı Kemal Süt, ikinci yarı için güçlü kadro kurduklarını belirterek, “transfer çalışmalarımız devam ediyor, 4 transfer daha yapmayı planlıyoruz. İkinci yarıdaki hedefimiz Play-Off’a kalmaktır” dedi.

 

RÖPORTAJ:UĞUR BUDAK

Haftalık röportajlarımıza Şanlıurfaspor İcra Kurulu Başkanı Kemal Süt ile devam ettik. Urfaspor’da Kulüp Başkanı Fethi Şimşek’ten sonra en yetkili isim olan Şanlıurfalı İş Adamı Kemal Süt ile Şanlıurfaspor’la ilgili son gelişmeleri konuştuk. Urfaspor’un son durumu, maddi sıkıntısı ve transferler hakkında bilgiler veren Süt, Şanlıurfaspor’un ikinci yarıda hedefinin Play-Off olduğunu söyledi.

 

“Yeni sayfa açtık”

Şanlıurfaspor İcra Kurulu Başkanı Kemal Süt, Teknik Direktör Tugay Kerimoğlu ile yeni bir sayfa açtıklarını vurgulayarak, “Tugay Hoca’nın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarımızı sürdürüyoruz, şuana kadar 9 takviye yaptık ve 4 transfer daha yapmayı planlıyoruz” dedi.

 

Taraftarlara sitem etti!

Röportajımızda taraftarlara sitem de eden Süt, “İyi günde takımının yanında olup, kötü günde takımının yanında olmayanlara ben taraftar demiyorum. Taraftar dediğin; İyi günde de, kötü günde de takımına sahip çıkmak demektir” diye ifade etti.

 

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1972 Yılında Şanlıurfa’da dünyaya geldim. Hizmet sektöründe ve Organize Sanayi Bölgesinde geri dönüşümle ilgili bir tesisimiz var. Şanlıurfaspor İcra Kurulu Başkanıyım, Ticaret ve Sanayi Odasında Meclis Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunuyorum.

 

Şanlıurfaspor’un son durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?

Şanlıurfaspor’umuz ilk yarıda pek başarılı sonuçlar alamadı ve bu nedenle alt sıralardayız. Fakat devre arasında giden ve gelen futbolcular var. İnşallah yapılan ve yapılacak olan takviyelerle ikinci yarıda başarıya ulaşacağız. Her ne kadar şuanda kötü bir yerde bulunuyorsak dahi Urfaspor’u iyi günler bekliyor. Bir takımın muhakkak bir inişi ve bir çıkışı vardır, şuanda üst sıradaki takımlar ile alt sıradaki takımlar arasında pek fazla puan farkı yok eğer bir galibiyet serisi yakalarsak üst sıralara yükselebileceğiz.

 

Devre arasında 13 civarında futbolcu takımdan ayrıldı, gelen futbolcular da var ve halen de transfer çalışmaları sürüyor. Devre arasında çok sayıda futbolcu ile yolların ayrılması takım için bir handikap oluşturmuyor mu, sizce bu tehlike değil mi?

Giden futbolcuların çoğu ilk yarıda bize katkısı olmayan futbolculardır eğer bunların takıma faydası olmuş olsaydı zaten bu takımda kalırlardı. Bunun dışında bize katkı sağlayıp fakat takımdan ayrılmak isteyen bazı futbolcularda vardı, bunlar ayrıldılar. Bize katkı sağlayacağını düşündüğümüz futbolcular olsa bile gitmek isteyeni burada zorla tutamayız. Tugay Kerimoğlu Hocamızla birlikte yeni bir sayfa açtık, zaten giden futbolcuların çoğu da hocamızın raporu doğrultusunda gerçekleşti.

 

Devre arasında kaç transfer yapıldı, bundan sonra da kaç takviye yapmayı düşünüyorsunuz?

Şunaa kadar 9 futbolcu transfer yaptık. Halen transfer görüşmelerimiz sürüyor, 4 futbolcu daha takviye yapmayı düşünüyoruz. Transfer çalışmalarını hafta sonuna kadar bitirmeyi arzuluyoruz. Zaten transfer dönemi şubat ayına kadar devam edecek. Eğer hocamız daha sonra üst düzey bir transfer yapmayı düşünürse 1 Şubat’a kadar bunu da yapabiliriz.

 

Yeni transferler Adanaspor maçında oynayabilecekler mi? Lisans işlemleri yetiştirildi mi?

Bugüne kadar yaptığımız transferlerin hepsi Adanaspor maçına yetişecektir. Bugün itibariyle 2’si yabancı olmak üzere 4 futbolcunun lisansı çıktı, zaten bunlar dünkü Türkiye Kupası maçında forma giydiler.

 

Urfaspor, ligde olduğu gibi Türkiye Kupasında da iyi sonuçlar alamıyor. Bu neden kaynaklanıyor?

Hem yönetim kurulumuz hem de hocamızın vermiş olduğu rapor doğrultusunda kupa maçlarını pek fazla önemsemiyoruz. Bizim öncelikli hedefimiz ligdir, biz bunun için çaba gösteriyoruz. İkinci yarıda ligde nasıl başarılı olabilmenin planlarını yapıyoruz. Tek hedefimiz ligdir.

 

Zaman zaman kamuoyunda Urfaspor’un maddi kriz yaşadığı söyleniyor. Gerçekten böyle bir şey var mı?

Her takımda maddi sıkıntı mevcuttur, Urfaspor’da da muhakkak maddi sıkıntı vardır. Başkanımız Sayın Fethi Şimşek ve yönetim kurulumuz, bu sıkıntıların üstesinden geliyor. Özellikle bu konuda Başkanımızın büyük katkıları oluyor. PTT 1. Lig’de 18 Takıma bakıldığında belki de maddi anlamda en sorunsuz takımlardan birisi Urfaspor’dur. Maddi sıkıntı olduğunda Başkanımız para aktarıyor ama tabi ki bu takım Şanlıurfa’nın takımıdır, Fethi Şimşek veya yönetimin takımı değildir; Urfaspor’a herkesin maddi ve manevi destek vermesi lazım.

 

Kurumlardan ve iş adamlarından gereken desteği görebiliyor musunuz?

Bu sezon maddi olarak herhangi bir kurumdan veya iş adamlarından maddi anlamda destek görmedik. Sayın Valimiz İzzettin Küçük ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’nin bizlere destek sözü var, bunun için kaynak arayışlarını sürdürüyorlar. Bakanımız Sayın Faruk Çelik, yeni yapılan transferlerde futbolcuların kulüpleriyle görüşerek büyük bir mesai harcamıştır, bundan dolayı Bakanımıza teşekkür ediyorum.

 

Tugay Kerimoğlu ile birlikte Urfaspor’un ikinci yarıdaki hedefi ne olacak?

Bizim ikinci yarıdaki hedefimiz üst sıralara yükselmek, Play-Off’a kalabilmektir. PTT 1. Lig’e bakıldığı zaman çok zor bir ligdir, her takım her takımı yenebilecek pozisyondadır ama yeni transferlerle birlikte hedefimiz Play-Off’a kalabilmek, oradan da başarılı olarak Süper Lig’e çıkmaktır.

 

İlk yarıya bakıldığında Urfaspor Yönetim Kurulu olarak, ‘Bunu yanlış yaptık’ dediğiniz bir olay var mı?

Sonuç itibariyle her insan hata yapabilir, bizde hata yapabiliriz ve yapmışızdır da. Hiçbir insan yanlışı yapmak istemez. Daha önceden gönderilen futbolcuların belki bir kaçı hatalıdır veya Zafer Tüzün’ü sportif direktörlüğe getirmemiz ve Teknik Direktör Engin Korukır’la 2015-2016 futbol sezonuna başlamamızda belki de hatadır.

 

Taraftarlar konusunda neler söylemek istersiniz?

İyi günde takımının yanında olup, kötü günde takımının yanında olmayanlara ben taraftar demiyorum. Taraftar dediğin; İyi günde de, kötü günde de takımına sahip çıkmak demektir. Ama maalesef takımımız ilk yarıda kötü sonuçlar aldı diye taraftarlardan beklediğimiz desteği göremedik. Biz her maçta taraftarlarımızı yanımızda görmek isterdik. İnşallah ikinci yarıda taraftarlarımızın vereceği destekle başarıya ulaşırız. İkinci yarıda Yönetim, futbolcular, teknik heyet, taraftarlar, iş adamları ve tüm Urfa ile kenetlenerek başarıya gitmeyi arzu ediyoruz ama bizim her zaman bir ayağımız aksak gidiyoruz. Ben herkesin bu takıma sahip olmasını istiyorum, bu gerçekleşirse Urfaspor’un başarıya ulaşacağına inanıyorum. Şimdi hep yönetim, yönetim diyoruz ama yönetimin de belli bir gücü vardır.

 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

İkinci yarı başlarken ben taraftarlarımızın Şanlıurfaspor’un yanında olmasını istiyoruz. Taraftarlarımızın Şanlıurfaspor’a inanmasını istiyoruz. Urfaspor’un tek marka değeri var, oda Urfaspor’dur. Başta Sayın Valimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer ilçe belediye başkanlarımızın takıma maddi ve manevi anlamda destek olmasını istiyoruz.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2016, 11:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Polat
Mehmet Polat - 8 yıl Önce

İnşAllah Play-Offa kalırız.

Salim Demir
Salim Demir - 8 yıl Önce

Ne Playf-Off'u ne hali küme düşmesek iyidir.

SIRADAKİ HABER

banner195