Title of a News Article

‘Kendimi ihbar ediyorum’ protestosu

 ‘Kendimi ihbar ediyorum’ protestosu
banner206

Şanlıurfa’da, Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri, 14 Aralık Operasyonu'nu protesto etti. Adliye bahçesinde toplanan sendika üyeleri, 'Kendimi ihbar ediyorum’ diyerek savcılığa başvurdu.

İstanbul merkezli 14 Aralık Operasyonu kapsamında aralarında polis ve gazetecilerin de bulunduğu 31 kişinin gözaltına alınması Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri tarafından adliye bahçesinde protesto edildi. Öğle saatlerinde adliyeye gelen ve ellerinde; 'Kendimi ihbar ediyorum, hizmet üyesiyim’, ‘Herkes sussa zaman susmaz’, ‘Demokrasinin kara günü’ yazılı dövizler taşıyan kalabalık Kuran okudu. Polisin önlem aldığı kalabalıkta bulunan bazı kişiler ise; protesto için kendilerinin de suç işlediğini ifade ederek, 'kendimi ihbar ediyorum’ diyerek savcılığa başvurdu. Kalabalıkta konuşan sendikanın şube başkanı Osman Çakmak, "Devlet olarak tarafı olduğumuz, uluslararası sözleşmelerle garanti altına alınmış, neredeyse bütün temel insan hak ve özgürlükleri ihlale uğruyor. Türkiye her geçen gün biraz daha fazla kan kaybediyor, yarın ne olacağı kimse tarafından kestirilemiyor" dedi.

Kalabalık açıklamanın ardından adliye bahçesinden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 14:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
cenk
cenk - 9 yıl Önce

ooh beter olun beter.
başkaları tutuklanırken , millet haksız yere deliller olmadan hapislerde sürünürken , onalrın eşleri çocukları adliye önünde sabahlarken sesiniz çıkmıyodu şimdi mi aklınıza geldi adaletsizlikler.

SIRADAKİ HABER

banner195