Title of a News Article

Kesintiye Kızan Dicle Elektrik'e Saldırdı

.

Kesintiye Kızan Dicle Elektrik'e Saldırdı
banner206
 Dicle Elektrik Dağıtım bölgesinde havaların soğumaya başlaması ile birlikte halkın önemli bir kısmı, ısınma aracı olmadığı halde elektrik enerjisine yüklenmesi yüzünden son günlerde arızalara bağlı kesintiler arttı. Elektriklerinin kesik olduğu gerekçesi ile sokağa çıkan guruplar ise, enerji şirketine saldırıp, binalarına ve araçlarına zarar verdi.

Mardin'de trafo merkezi taşlandı, Şanlıurfa'da hizmet binası yakılmak istendi. Yasananlara rağmen Dicle Elektrik'ten yapılan açıklamada, "Tüm bu saldırılara ve aşırı kaçı tüketim kullanımına rağmen şirket olarak vatandaşa elektrik vermek için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz" denildi.

 

Midyat'ta trafo merkezini taşladılar

Alınan bilgiye göre, dün gece saat 22.00'da Acırlı, Şenköy, Çavuşlu ve civar köylerde yaşayanlardan oluşan yaklaşık 150 kişi, araçlarla Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Yunus Emre Mahallesi'ndeki trafo merkezinde geldi. Elektriklerinin kesik olduğunu ileri süren kalabalık, trafo binasına taşlarla saldırdı. Havaların soğuk olduğu son 3 günde aşırı yüklenme sonucu ve olumsuz hava koşulları yüzünden ilçede çok sayıda arızanın yaşandığını belirten Dicle Elektrik yetkilileri, saldırıdan kısa süre önce ekiplerinin Acırlı Mahallesi'nde olduğunu belirtti. Yetkililer ekiplerinin, muhtarla görüşerek kayıt dışı yüzünden hatlara aşırı yüklenildiğini ve bu konuda halkı uyarmalarını istediklerini belirtip arızayı giderdikten sonra buradan ayrılmalarının hemen ardından saldırının gerçekleştiği kaydetti.

 

Kızıltepe'de arızayı onarmaya giden ekibe saldırı

Aşırı yüklenme sonucu çok sayıda arızanın olduğu Mardin'in Kızıltepe ilçesinde de yaşanan arızayı onarmaya giden ekiplere mahalleli saldırarak araba ve telsizlerine el koydu. Alınan bilgiye göre, Berçem Mahallesi'nde aşırı yüklenme sonucu sürekli atan sigortayı onarmaya giden ekiplerin önü bir grup mahalleli tarafından kesildi. Araca zarar veren göstericiler ekiplerin araç ve telsizine de el koydu. Olay yerine gelen polis ekipleri el konulan araç ve telsizi ekiplere teslim etti.

 

Siverek'te ilçe müdürlüğüne molotof atıldı

Son günlerde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle tüketicilerin elektrikli ısıtıcı kullanımının artması ve mevcut abone sözleşmelerindeki bağlantı anlaşma güçlerinin üzerinde tüketim yapılması nedeniyle Şanlıurfa'da da aşırı yüklenmeden kaynaklı arızalar yaşanmaya başladı. Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, bu ani ve hesapta olmayan elektrik tüketiminin şebekelerde arızalara, dolayısıyla da kesintilere neden olduğunu açıkladı. Bu sebepler ile elektrik kesintisi yaşanan Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Devteşti Mahallesi'nde bir gurup yol kapatma eylemi yaparken, Siverek'te ise kimliği belirsiz kişiler, Dicle Elektrik İlçe Müdürlüğü'ne molotof kokteylleri ile saldırı gerçekleştirdi. İlçe müdürlüğü hizmet binasının kepenkleri sayesinde yangında ciddi bar zarar yaşanmadı. Ancak, olayın yaşandığı yerde yaşayan vatandaşlar büyük korku yaşadı.

 

"Elektrik vermek için elden gelen çaba sarf edilecek"

Yasanan tüm bu olaylara rağmen Dicle Elektrik Dağıtım'dan yapılan açıklamada, vatandaşlara gerekli enerjinin verilebilmesi için elden gelen her türlü çabanın gösterileceği bildirildi. Enerji şirketinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Tüm bu saldırılara ve aşırı kaçı tüketim kullanımına rağmen bölgenin enerji şirketi olarak, vatandaşlarımıza kesintisiz elektrik enerjisi verebilmek için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz. Çoğunlukla kaçak elektrik tüketimine bağlı arızalardan kaynaklanan kesintilerle mücadele için aynı zamanda kaçak elektrik taramaları da yapılacaktır". -

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2016, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142