Title of a News Article

Keskin: Urfa’da işkence suçu işleniyor

Keskin: Urfa’da işkence suçu işleniyor
banner206

İNSAN hakları savunucusu Avukat Eren Keskin, incelemelerde bulunduğu Şanlıurfa'da yoğun işkence olayları yaşandığını öne sürerek, "Ben 20 yıldır işkence alanında çalışıyorum. Burada uygulanan bazı işkence yöntemlerini 90'lı yıllarda bile duymamıştım" dedi.

İHD Genel Merkezince görevlendirilen insan hakları savunucularından avukat Eren Keskin, Şanlıurfa İHD Şubesinde işkence mağdurlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa'da gözaltı ve işkence olaylarının yoğun yaşandığını öne süren Keskin, "Şanlıurfa'da yüz yüze dinlediğimiz gerçek hikayeler korkunçtu. Ben 20 yıldır işkence alanında çalışıyorum. Bazı işkence yöntemlerini 90'larda bile duymamıştım. O nedenle gerçekten korkunçtu dinlediklerimiz. İşkence bir devlet politikasıdır" diye konuştu.

 

'BM'YE RAPOR HALİNDE SUNACAĞIZ'

Şanlıurfa'da ve bölgede işkencenin sistematik halde uygulandığı iddiasında bulunan Eren Keskin şöyle dedi: "Bizim görüştüğümüz insanların büyük bölümü DBP üyesi sivil siyasetçilerdi. Burada kesinlikle sivil siyasetin engellenmesine ve bu partinin zarar görmesi için Şanlıurfa'da bir sistem yürütülüyor. Bunların arasında yer alan Mazlum Dağtekin, savcının gözetiminde bir mağarada işkence ve tecavüze uğradığını bizlere aktardı. Yine 4 ayrı kadına ise cinsel taciz ve işkence uygulandığının bilgisine ulaştık. Şanlıurfa Emniyeti 90'lı yıllarda uygulanmayan bir işkence yöntemini uyguluyor. Biz bunu BM'ye rapor halinde sunacağız. Şanlıurfa TEM Şubesi açıkça insanlara işkence uygulanan, cinsel işkence uygulanan bir merkezdir. Çıkarılan son yasalarla kendilerini daha özgür sanıyorlar. Hepsine söylenen şu; 'Burada devletin adaleti yok, burada TC yok, burada Allah yok biz varız.' Bizim dinlediğimiz mağdurların anlatımlarına göre, gerçekten Şanlıurfa'da insan haklarının yerle bir edildiğidir. Türkiye açıkça altına imza attığı sözleşmelere aykırı davranıyor. Şanlıurfa emniyetinin mutlaka sorgulanması gerektiğini inanıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2016, 16:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa
Mustafa - 8 yıl Önce

Haberi dinlerken bir şeyi bence yanlış anladım onlar V-D mi dedi yoksa M-D dedi

SIRADAKİ HABER

banner195