Title of a News Article

Kıbrıs Gazisi Başkan konuştu...

Kıbrıs Gazisi Başkan konuştu...
banner206

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, 2014 yerel seçimlerinde vatandaşlara hizmet anlamında çok söz verdiklerini belirterek, “Ne söz verdiysek birer birer yerine getireceğiz. Yeter ki vatandaşlarımız sabırlı olsun” dedi. 

RÖPORTAJ:REŞAT UZUN
Bu haftaki röportajımıza Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ile devam ettik. Harran İlçe olmadan önce Harran Muhtarlığı görevinde de bulunan Özyavuz, 2009 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Harran Belediye Başkanlığına seçildi. Özyavuz bir süre sonra MHP’den istifa edip AK Parti’ye katılmıştı. Kıbrıs Gazisi de olan Özyavuz ile belediyenin yapmış olduğu hizmetleri ve siyaseti konuştuk.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, 2014 yerel seçimlerinde vatandaşlara hizmet anlamında çok söz verdiklerini belirterek, “Ne söz verdiysek birer birer yerine getireceğiz. Yeter ki vatandaşlarımız sabırlı olsun” dedi.

 

İşte Özyavuz ile gerçekleştirdiğimiz röportaj:

Mehmet Özyavuz kimdir?

1954 Harran doğumluyum. Evliyim. 10 Çocuk babasıyım. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtına katıldım, Kıbrıs Gazisiyim. 1984 Yerel seçimlerinde Harran Mahalle Muhtarlığı, 1989 yılında 4 yıl il genel meclis üyeliği yaptım. Bir dönem de Anavatan Partisi milletvekilliği adayı oldum. 2009 yılında da Harran Belediye Başkanlığı kısmet oldu, ikinci dönemde de tekrardan belediye başkanlığına seçildim.

 

Belediye başkanlığına Milliyetçi Hareket Partisinden olmuştunuz, daha sonra AK Parti’ye katıldınız.  Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

O zamanın şartları öyle gerektirdi. 2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisinden aday olduk ve büyük bir farkla da belediye başkanı seçildik. 2011 Yılı genel seçimlerinden önce MHP Genel Merkezi ile yaşadığımız bir anlaşmazlıktan dolayı bu partiden ayrıldım, 4 ay gibi bir süre bağımsız kaldım ve daha sonra Bakan Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez’in davetleri üzerine kendileriyle görüştük, AK Parti’ye katıldım.

 

Harran aslında Şanlıurfa’nın da siyasetine yön veren bir ilçe, neredeyse tamamı Arap kökenli bir ilçe, Harran’ın seçmen sayısı kaç, ayrıca hangi aşiretler burada mevcut? Aşiretlerin bu bölgede etkinliği ne derecededir?

Harran ilçesine bağlı 110 muhtarlığımız var, 220 yerleşim alanımız var, bir o kadar da küme evler var. Büyüklerimiz, bizler siyasetin içerisinden gelmeyiz. Harran İlçesine bağlı Cumayli, Siyala, Benu Muhammed, Benu Yusuf, Ubade Aşiretleri var.

 

Yerel seçimleri geride bıraktığımız şu bir yılda Harran’a ne tür yatırımlar oldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile diyaloglarını nasıl?

Büyükşehir’e geçişte büyük vaatler vermiştik. Halkımıza Avrupa standartlarındaki hizmetlerden bahsetmiştik. Şuanda hizmetler anlamında sıkıntılar var ama bunun için sabır lazım. Verdiğimiz tüm sözleri yerin getireceğiz. Harran’ın tüm mezralarına hizmet götürebilmek için gecemizi gündüzümüze katmışız.

 

Köylere yeteri derecede hizmet götürebiliyor musunuz?

Büyükşehire geçişte araç gereç maddi yönden güçlü değil, bunun sıkıntısını çekiyoruz. Harran Belediyesinin gelirleri azaldı.

 

Türkiye önemli bir seçime hazırlanıyor. Harran’a bakıldığında AK Parti’nin rakibi olarak Milliyetçi Hareket Partisi var. Harran’ın AK Parti konumunu nasıl yorumluyorsunuz?

2009, 2011, 2014 ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oylarımız hep arttı.  Bizim bu seçimlerdeki hedefimizde önceki seçimlerden daha iyi çıkabilmek, bu seçimlerde de yüzümüzün akıyla çıkmak istiyoruz.

 

Milliyetçi Hareket Partisinin 1. Sıra adayı sizin amcanız oğlu. Aşirette bölünme olur mu?

Benim için fark etmez. Kesinlikle bir bölünme de olmaz. Onun alacağı oy oranı da belli, bizim partinin alacağı oy oranı da belli. Vatandaşlarımız, bu dönemde olan hizmetlerin, bu dönemde gelen yatırımların bilincindeler. MHP’den ne beklenilir, CHP’den ne beklenilir.

 

Son dönemlerde Arap milliyetçiliği akımı söz konusu. AK Parti’nin milliyetçiliğe karşı bir parti olduğunu biliyoruz. Bu bölgede Arap kökenli milletvekili adayı olmadığı yönünde algılar var. Siz bunu nasıl karşılıyorsunuz?

Ankara’ya giderek milletvekili aday sıralamasında bölgemizden de bir kişinin olmasını talep ettik. Şuanda Halil Bey, Nureddin bey ve diğer arkadaşlar var. Zaten Halil Bey ile Nureddin Bey de Arap kökenlidir. Ben her zaman etnik milliyetçiliğe karşıyım.

5 yıldır Suriye’de iç savaş var. Suriye’den bu bölgeye büyük göç geldi. En çok etkilenen ilçelerden birisi de Akçakale ile Harran. Suriyelilerin buradaki konumu nasıl?

Nüfusumuz ikiye katlandı. Akçakale nüfusu 27 Binken şuanda 45 Bini buldu. Bizim nüfusumuz burada 10 Binken 20 Bini buldu. Bu haliyle bizi hem sağlık yönünden hem hizmet yönünden etkiledi. Fakat Allah yardımcıları olsun. Biz her zaman yanlarında olduk, arzu ediyoruz ki biran önce ülkelerindeki iç savaş sona erir ve ülkelerine geri dönerler.

 

Faruk Çelik Bey’le de çalıştınız. Bakan Çelik’in Urfa’ya nasıl katkısı oldu?

Bu ülkenin böyle insanlara ihtiyacı var. Her şeyiyle donanımlı, siyasette, bakanlıkta çok başarılı bir insan ve gerçekten bu dönem de kendisiyle çalışmak çok istedik. Ancak kendisi üç dönem kuralından dolayı bir daha aday olamadı. Urfa’da 20 yılda yapılmayanlar 5 yılda yaptı. 1984 yılından beri Harran’ın sit alanı irdelenmesinin mücadelesini verdim. Bu sorunu çok sayıda yetkili devlet erkanına ilettim, tüm turizm bakanlıklarına aktardım çözemediler. 2011 yılında vekilimiz olan Faruk Çelik’e bu konuyu anlattım. Tamamen sit alanı ilan edilen Harran’ın e sit irdelenmesini Bakan Çelik çözdü ve Harran halkına yeniden yaşam özgürlüklerini iade etti. Bu sorunumuzu gideren bakanımıza minnettarım.

 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

AK Parti sayesinde hizmetler güzel bir şekilde geliyor. Bunun için vatandaşlarımızın 7 Haziran seçimlerinde ellerini vicdanlarına koyarak oy kullanmalarını istiyoruz. Daha önce yapılanlar yapacaklarımızın teminatıdır.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2015, 10:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
mısafır
mısafır - 9 yıl Önce

gerçekten dediklerine katılıyorum dörtdörtlük bir başkan mehmet ozyavuz..ve akp ile devaaam

SIRADAKİ HABER

banner195