Title of a News Article

Kimsesizler mezarlığına defnedildiler

.

Kimsesizler mezarlığına defnedildiler
banner206
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, terör örgiütü PKK'ya yönelik operasyonlarda yaşamını yitirenlerden Şanlıurfa'ya getirilen 28 kişinin cenazesinden 7'si kimsesizler mezarlığına defnedildi.

Cizre'de terör örgütü PKK'ya yönelik 14 Aralıkta başlatılan operasyonlar kapsamında güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilenlerden 8 kişinin cenazesi 10 Şubat günü, 20 kişinin cenazesi de 11 Şubat günü otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Şanlıurfa'ya şimdiye kadar getirilen 28 cenazeden 17'si ailelerine teslim edilirken, kalan 11 cenazeden 7'si kimsesizler mezarlığına defnedildi.

Balıklıgöl Devlet Hastanesi morgundan öğle saatlerinde alınan 2 cenaze ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda teşhis edilmediği için bekletilen 5 cenaze, Şanlıurfa İnsan Hakları Derneği Şubesi yöneticileri ile Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği üyelerinin katılımıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kimsesizler mezarlığında defnedildi. Siverek Devlet Hastanesi morgunda bekletilen 4 cenazesinin ise yarın yine kimsesizler mezarlığında toprağa verileceği belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2016, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195