Title of a News Article

Kırmızı: Tedbirimizi aldık

.

Kırmızı: Tedbirimizi aldık
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Halil Kırmızı, Kurban bayramı dolayısıyla tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Kurban Bayramı dolayısıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi kentte tüm hazırlıklarını tamamladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Halil Kırmızı, yapılan çalışmalar hakkında Urfastar’a bilgiler verdi. Kırmızı, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptıkları çalışmaları söyle sıraladı;

“-Kurban bayram dolaysıyla 6 ilçeye Halfeti, Akçakale, Siverek, Ceylanpınar,Viranşehir ve Birecik aile mezarlıklarına toplam 60 kg şeker,150 kg lokum ,mezarlıklara asmak için bayrak,bayramınız mübarek olsun brandası ve 3000 adet süreler ve yasin kitabı verildi.

-Merkez aile mezarlıklarına (Harran kapı,Bediuzzaman, Yeni asri ,Sırrın ve çift kubbe ) toplam 5.000 adet süreler ve  Yasin kitabı,90 kg bayram şekeri,260 kg lokum ve mezarlıklara asmak için bayrak,bayramınız mübarek olsun brandası verildi.

-Merkez ve ilçe mezarlıklarından yaklaşık 100 ton çöp ve hafriyat kaldırıldı.

-Kurban bayramı dolaysıyla mezarlıklarda temizlik için 25 personel görevlendirildi.

-Kurban bayramında kabir Ziyaretlerine gelen vatandaşlara lokum,bayram şekeri ve süreler ve yasin kitapları  dağıtılmak üzere her mezarlığa 12 kişi görevlendirildi.

-Boğa yakalama timi oluşturuldu.2 veteriner hekim 4 araçla ekipler oluşturuldu. Haliliye ve Karaköprü ekipleri ile koordineli çalışılacak

-Bediuzzaman,Harran kapı ve Yeni asri mezarlıklarında ses sistemlerinin bakımı yapıldı.

-3 merkez ilçe belediyeleri ziyaret edilerek kurban satış ve kesim yerleri hakkında bilgi alındı.

   Ayrıca temizlik Ekibi olarak 2 adet süpürme araçı 2 adet yıkama arazözü olmak üzere 4 aracımız alanda ilçe belediyemizle  beraber temizlik çalışmasına destek veriyor.”

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2016, 18:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195