Title of a News Article

Kırsala bin 600 km yol yapılacak

Şanlıurfa'da genelinde yüklenici firma araçlarının yanı sıra kendi araç parkı ve imkânlarıyla kırsal yolların iyileştirilmesi için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yıl sonuna kadar toplamda bin 600 kilometrelik yolu sathi asfaltla buluşturmayı hedefliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 13 ayrı ilçenin tüm kırsal mahallelerinde yol yapım çalışmalarını hızlandırdı. Planlama ölçüsünde yolların bin 200 kilometresini ihale yoluyla, 400 kilometresini ise Büyükşehir’in imkânlarıyla yapacaklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Yeşiltaş, 13 ilçenin kırsal bölgelerinde çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

Haliliye İlçesi Kayalı Mahallesi’ne giderek burada Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerce yürütülen sathi asfalt serim çalışmalarını inceleyen Genel Sekreter Yardımcısı Yeşiltaş, Kayalı-Kibar ve Boncuk kırsal mahalle yolunun en kısa sürede tamamlanacağı müjdesini verdi.

 

"SEZONU EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ"

Sathi asfalt yapım işini teknolojinin yenilikleriyle birlikte yürüttüklerini kaydeden Yeşiltaş, “Haliliye ilçesine bağlı Kayalı mahallesinde muhtarımızla birlikte daha önce hazırlığını yaptığımız yolun sathi asfaltla buluşturulması yönünde çalışmalar yürütüyoruz. Teknolojik araçların yardımı ile yürütülen çalışmalar kapsamında mahalle yollarımızın durumu iyileştiriliyor. Makinemizin kapasitesi yüksek olduğundan günlük 10 kilometre yolun yapımını gerçekleştireceğimize inanıyorum. Amacımız Şanlıurfa’nın tüm ilçelerinde kırsal mahallelerde sezonu en iyi şekilde kullanmaktır. Bu hizmetlerin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha önce yollarının bozuk olduğunu bu yüzden araçların sürekli yollarda mahsur kaldığını belirten Kayalı Mahalle Muhtarı Mahmut Doğan ise yol çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne ve çalışanlarına teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2016, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195